• Потрібна допомога? Дзвоніть: +380636910227

Бананова “кладкакка”

Так так, саме так звучатиме досить довга назва традиційного щведського шоколадного пирога. “Какка” шведською “пиріг”. А решта складових доставляється або віднімається від основного слова в назві пирога. Тобто, спочатку це була просто “чоколаткакка”, але то було, на думку шведів задовго, тому його скоротили до простого “кладкакка”. Якщо ви любите шоколадну випічку, але не хочете витрачати…

Брюссельська капуста в кокосовому молоці

Брюссельська капуста – “похресниця” Карла Ліннея і наймолодша з усіх культурних капустяних родичів. Овоч походить з Бельгії, а саме з околиць Брюсселя, звідки й отримала свою назву. Вона була виведена в XVII столітті і швидко завоювала популярність в Європі. Брюссельська капуста багата на вітаміни (особливо вітамін С і К), мінерали, клітковину та антиоксиданти. Вона сприяє…

Салат з авокадо та олії волоського горіха

Цей воїстину зірковий маркетинговий продукт, цей диво-фрукт, завоював світ настільки стрімко і не збирається здаватися, а лише продовжує своє сходження. Світовий ринок торгівлі “аллігаторовою грушею” у минулому році сягнув 29 млрд доларів і обіцяє зростати. Батьківщиною авокадо вважається Центральна та Південна Америка. Перші згадки про цю рослину зустрічаються ще в давніх ацтеків, які називали її…

Фрітата з брокколі і тофу (соєвим сиром)

Найпопулярніший, мабуть, омлет в світі. Народжений в Італії, в регіоні Умбрія, описаний в кулінарній книзі «De re coquinaria» римського кухаря і гастронома Марка Гавія Апіція, – одній з найдавнішої книги рецептів I століття до нашої ери. Апіцій описує різні види омлетів, деякі з яких дуже оригінальні. В складі страви можуть бути наприклад, пелюстки троянд і…

Мексиканський салат “Ендорфін”

Мексиканська кухня — одна з трьох національних кухонь світу, поряд із французькою та японською, що увійшла до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО цілком, як явище. Її визнано унікальним та цінним культурним надбанням Мексики з усіма продуктами, які вона дала світу. У більшості українців поняття “мексиканська кухня” асоціюється насамперед із такос, бурітос і начос, які походять…

Салат “Бона” – Італія у кожній кухні

Гастрономічні наші подорожі тривають і сьогодні ми помандруємо з вами з італійського міста Барі до подільського міста Бар разом з караваном купців. І дорогою вони розкажуть нам історію великого кохання і такого ж великого розквіту містобудування і гастрономії завдяки королеві Боні Сфорца. Італійська герцогиня, учениця Леонардо да Вінчі, друга дружина короля Сигізмунда Старого заснувала місто…

Червоний борщ з олією конопель: старовинний рецепт

Борщ – це не просто страва, це символ української кухні, її душа та історія. В кожній родині є свій, перевірений роками рецепт борщу, та все ж, кожна господиня зварить свій неповторний борщ. Про нас жартують у світі, що у крові українців тече борщ і ми певні, що саме борщем варто частувати гостя, якщо ми хочемо…

Маково-кокосові кекси

Чи любите ви мак? Здавалося б, для українця пироги або завиванці з маком, кутя та “шулики” – традиційні пісні коржики на свято Спаса традиційні і звичні з дитинства. В нашій кухні ми звикли, що мак смачний, але це ще не все, мак дуже корисний для споживання та добре впливає на стан нашого організму. Завдяки цінному…

Кіноко-гохан зі смаженими лимонами (рис з грибами)

Гастрономічні подорожі з ТМ “Еколія” тривають і цього разу вони привели нас у Японію, де основний продукт страви, рис, не лише цінують і люблять, а навіть наділяють його душею. За легендою, за рисом і іншими злаковими доглядають не лише люди, які вирощують ці культури, а й богиня на ім’я Інарі. І статуетка цієї богині часто…

Табулe – культурна спадщина Лівану

Гастрономічні подорожі з використанням продукції ТМ “Еколія” тривають. Салат табуле, а може гарнір табуле – яскрава, свіжа і легкозасвоювана страва з петрушки, булгуру (або кус-кусу) та овочів символізує середземноморську кухню і давно завоювала серця людей по всьому світу. Але як табуле з’явився і чому став таким популярним? Історія страви починається багато століть тому, в гірських…