• Потрібна допомога? Дзвоніть: +380636910227

Спанакорізо: Середземноморські котлети

Греція і її кухня – легенди, варті цілого дослідження. Тим більше, що за підсумками 2024 року енциклопедія TasteAtlas визнала грецьку кухню найкращою у світі серед ста інших кухонь. Серед найкращих грецьких страв енциклопедія відзначила гірос — піти з м’ясом, соусом та свіжими овочами, грецький салат та мусаку — запіканку з баклажанами та фаршем із баранини.…

Парфе: Овочевий паштет з нуту, буряка та селери

Цей яскравий овочевий паштет ніжної текстури (а саме так називають збитий до невагомої піни паштет) з нутом може мати багато варіантів, замість селери ви можете взяти пастернак, або моркву, але буряк, з його насиченим смаком і яскравими барвами оживить і сніданок і вечерю, ба, навіть стане окрасою святкового столу. Особливо, якщо більшість ваших друзів вегани, і…

Книш з капустою

З багатьох видів української солодкої випічки, хлібів, пирогів та пиріжечків найбільш “заполітизованими” стали книші. При чому не в Україні, а за океаном. А в нас книші є традиційною випічкою на Різдво, Василя і на Водохреща, та не тільки. Світлана Творун, дослідниця хліба, каже, що коли у 1848 році Оноре де Бальзак перебуваючи в Україні писав…

Шпинатні млинці з червоною рибою і крем сиром

Хто ж не любить млинці? Гарячі, тоненькі і такі, що тануть в роті, з ароматом топленого масла, з різноманітними начинками, та ще й … кольорові! Перерахувати всі їх види і рецепти й часу не вистачить. І в кожної господині чи кухаря є свої секрети, повсякденні та святкові рецепти їх приготування. Адже млинці, то така страва,…

Салат “Шуба” (веганський)

Такий салат легко приготувати з використанням наших продуктів ТМ Еколія і він прикрасить ваш різдвяний або новорічний стіл. Адже оселедець мм замінили листами норі, а веган майонез приготуємо з аквафаби і нашої гірчичної олійки. А заодно розберемося з його історією. Той, хто хоче позбавитися від радянсько-російського на своїх столах, все ж не варто відмовлятися від…

Морквяно-медові кекси

Моркву у випічці ми любимо. Вона надає кольору, смаку, цікавої соковитої текстури і прекрасно поєднується зі спеціями, такими, як кориця, мускатний горіх, кардамон, що робить солодкий виріб багатшим на смак, цікавим, та, наби відправляє нас у подорож шляхами спецій. Ці кекси стануть вашими улюбленими, повірте нам. По-перше, тут цілий букет спецій, по-друге, ми з вами…

Паста рігатоні з брокколі

Пропонуємо вам разом приготувати римський обід лише з двох інгредієнтів і двох продуктів ТМ “Еколія”. Отже, паста рігатоні з брокколі. Історія пасти рігатоні (що в перекладі з італійської означає “ребристий”) починається у Давньому Римі, де її готували вручну, і тоді вона ще не була ребристою, а потім за допомогою машинок для виготовлення пасти, де вона…

“Запечений” гарбузовий суп

Такий яскравий і запашний, такий корисний і поживний, зі своєю власною історією. Суп із гарбуза – досить поширена в єврейській діаспорі страва. Готують його і ашкенази, і сефарди: перші роблять суп більш прісним і солодкуватим, другі – солоним і гострим. З Нового Світу до Європи гарбуз разом із картоплею та томатами привезли маррани, насильно охрещені…

Салат з нутом, буряком і йогуртом

Під час постів, дієт та при переході на харчування, яке не передбачає вживання м’яса. Багато наших читачів і поціновувачів продукції перебувають у пошуках цікавих та смачних рецептів, щоб повноцінно нагодувати родину. Зберегти баланс білка і вуглеводів, заправляти страви корисними жирами і правильно їх поєднувати. Хочемо запропонувати вам дуже ситний салат із буряка з нутом та йогуртом,…

ТАРТИ З КРЕМОМ – Солодка і родовита історія

Притискаєшся носом до прохолодного скла вітрини і заворожено дивишся лише на нього: товста звивиста смужка лискуче білосніжного крему манить найбільше за інші пряники. «Тобі яке тістечко?», – запитують. «З кремом!», – впевнено відповідаєш, бо з кремом найжаданіше. І не можеш повірити коли тримаєш його у руках. Таке розкішне, таке невагоме, повітряне. А потім відкушуєш шматочок:…