Ароматне кокосове печиво
Приготування цього печива дуже просте, але воно наповнить Ваш дім неповторним ароматом, до того ж, печиво не містить пшеничного борошна, а лише кокосове від ТМ Еколія і кокосову стружку, а також кокосову олію нашого виробництва, яке зберігає усі корисні властивості кокосу.
Є ще інша назва цього печива серед кондитерів Європи. Вони називають його “Марко Поло“, на честь дослідника, мандрівника і відкривача нових земель.
Адже саме він знайшов і описав незвичайний плід кокосової пальми. Сама назва походить від слова “сосо” що означало “мавпа”. Марко Поло одним із перших почав вживати кокосові горіхи у їжу та допоміг кокосовим пальмам поширитися не тільки в Азії, а й у всьому світі. Скільки заробив на цьому Марко Поло невідомо, але продавалися кокоси та насіння пальм швидше, ніж їх встигали доставляти.
Через століття кокосові пальми поширилися в Індії. Місцеві лікарі при дворах раджів були далекі від комерційної діяльності, але ось щодо експериментів у сфері косметології значно перевершували європейців. Саме вони почали застосовувати кокосове масло, як засіб для волосся та шкіри. Ефект був приголомшливим, а секрет незважаючи на спроби не допустити його розголошення, швидко покинув межі княжих палаців.
В 1600 за наказом королеви Єлизавети I була створена Британська Ост-Індська компанія. Приклад Британської імперії наслідував ряд європейських країн, що започаткувало “Підкорення європейськими колонізаторами варварського Сходу”. Місцеві жителі справедливо називали дії європейців пограбуванням. Натомість, з цього моменту кокосова олія разом зі спеціями та тканинами почали постійно постачати до Європи.
Чому ж кокос так полюбився європейцям, а загалом і усьому світу?
Перш за все, бо кокосовий горіх – унікальний продукт з багатьма призначеннями, це і напій, і борошно, і запашна олія і стружка.
Перш за все, олія кокосу це чисте джерело жирних кислот та антиоксидантів. Також кокосова олія містить один з найвідоміших антиоксидантів — вітамін Е, який відповідає за нашу молодість та красу.
А ще аромат кокосу знижує рівень стресу, наповнює і дім, і вас самих тим самим відчуттям щастя, коли під ногами теплий пісок, хлюпається поряд море і тінь від пальм лягає на ваші засмаглі плечі.
Мершій спечіть його.
Інгредієнти на 12 кокосових печив
- Яйця курячі 2 штуки;
- Цукор 80 г;
- Сіль за смаком;
- Кокосова стружка 150 г;
- Кокосове борошно ТМ Еколія 30 г;
- Кокосова олія ТМ Еколія 50 г;
- Розпушувач для тісті 1 ч.л.
Приготування кокосових печив:
Духовку розігрійте до 180 градусів.
Змішайте у великій мисці змішайте кокосову стружку, кокосове борошно, розпушувач та половину цукру.
В іншій мисці змішайте кокосову олію, та яйця і другу половину цукру. Влийте суміш до сухих інгредієнтів і замісіть однорідне тісто.
Сформуйте з тіста невеликі кульки, змочивши руки водою. Викладіть на деко застелене пергаментом і змащене кокосовою олією, злегка приплюсніть, щоб утворилися печевинки.
Випікайте печиво 15 хвилин до гарної рум’яності.
Прекрасно смакує до кави або чаю.
Ми подбаємо про те, щоб у вас були лише якісні інгредієнти для приготування корисних і смачних страв.