• Потрібна допомога? Дзвоніть: +380636910227

Брюссельська капуста в кокосовому молоці

Купить Брюссельська капуста в кокосовому молоці за 0 грн

Брюссельська капуста – “похресниця” Карла Ліннея і наймолодша з усіх культурних капустяних родичів. Овоч походить з Бельгії, а саме з околиць Брюсселя, звідки й отримала свою назву. Вона була виведена в XVII столітті і швидко завоювала популярність в Європі.

Брюссельська капуста багата на вітаміни (особливо вітамін С і К), мінерали, клітковину та антиоксиданти. Вона сприяє зміцненню імунітету, покращує травлення, знижує ризик серцево-судинних захворювань і має протиракові властивості.

Не зважаючи на молодість і досить специфічний присмак легкої гіркоти, а може завдяки мініатюрним формам брюссельська капуста стала окрасою такого відомого пирога як ломбардський кіш та подейкують, що нею лікували жіноче безпліддя у багатьох медичних центрах Швейцарії.

В меню одного такого пансіонату з медичним ухилом входили за днями тижня:

  • Смажена брюссельська капуста з беконом і часником.
  • Запечена брюссельська капуста з пармезаном.
  • Брюссельська капуста в вершковому соусі.
  • Салат з брюссельською капустою, журавлиною та горіхами.
  • Альпійський пиріг з брюссельською капустою та шинкою.

Тобто з семи днів, чотири містили в денному раціоні цей овоч.

На початку 21 століття інтерес до капусти підупав, але закоханий у капусти усіх форм, видів и кольорів зірковий шеф Джеймі Олівер береться це виправити і видає дивовижно прості, швидкі і смачні рецепти з брюссельською капустою, які стають швидким вирішенням питання: а що б це цікавого спробувати веганам і вегетаріанцям?

Ми ж пропонуємо вам приготувати вегетаріанську версію капусти у вершковому соусі з використанням кокосової олії ТМ “Еколія”. Кокосове молоко багате на лауринову кислоту має антимікробні та противірусні властивості. Воно також містить корисні жири, вітаміни та мінерали. Кокосова олія сприяє покращенню травлення, зміцненню імунітету та покращенню стану шкіри.

Рецепт брюссельської капусти в кокосовому соусі

Рецепт брюссельської капусти в кокосовому соусі

Інгредієнти:

  • 500 г. брюссельської капусти;
  • 400 мл. кокосового молока;
  • 2 ст. л. кокосової олії;
  • Сіль, перець за смаком;
  • 1 ч. л. паприки;
  • 1/2 ч. л. орегано;
  • Сік лайму за смаком;
  • Спеції за смаком.

Приготування:

  • Брюссельську капусту промити, обрізати кінчики і розрізати навпіл. Змішати сік лайму, паприку, орегано, сіль, дрібку цукру і обваляти капусті в суміші спецій.
  • На пательні розігріти кокосову олію і викласти капусту. Смажити до золотистого кольору.
  • Додати кокосове молоко.
  • Тушкувати капусту на середньому вогні 10-15 хвилин, до м’якості.
  • Додати цедру лайму за смаком і перемішати.
  • Подавати гарячою, а до капусти подайте підсмажені товсті грінки з житньо-пшеничного борошна, натерті часничком.

Поради

  • Для більш насиченого смаку можна додати до соусу трохи часнику або імбиру прямо в соус.
  • Якщо ви любите гострі страви, додайте до соусу трохи чилі.
  • Ви можете додати до цієї страви інші овочі, такі як: стебло селери або корінь пастернаку.
  • Для подачі, посипте страву свіжою зеленню.

Відкривайте для себе світ овочів і не бійтеся експериментувати, адже ми не лише розповімо, як це готується, а і додамо здоров’я і користь у кожну вашу страву.

Опублікувати коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.