Морквяно-медові кекси
Моркву у випічці ми любимо. Вона надає кольору, смаку, цікавої соковитої текстури і прекрасно поєднується зі спеціями, такими, як кориця, мускатний горіх, кардамон, що робить солодкий виріб багатшим на смак, цікавим, та, наби відправляє нас у подорож шляхами спецій.
Ці кекси стануть вашими улюбленими, повірте нам. По-перше, тут цілий букет спецій, по-друге, ми з вами навчимося готувати просту, смачну і корисну зелену глазур з трьох продуктів ТМ “Еколія”. По-третє, а по-третє, в кексах є мак, який так полюбляють у випічці і діти і дорослі і який містить кальцій, такий необхідний нам для здорового волосся і кісток.
І хоч є примовка “сім літ мак не родив і голоду не було”, дещо принизлива для такого чудового продукту, мак є не лише чудовою начинкою для пирогів, важливим, ні, навіть необхідним складником куті, але й прекрасною паніровкою, так так, спробуйте якось, або зачекайте, ми тут вам покажемо!
А також мак є замінником молочних продуктів в період посту, з нього можна робити макове молочко, або додати його у квасолю, потовкти, я матимете одну із стародавніх страв подільської кухні – товчанку.
А ще мак – у віруваннях наших предків – надійний захист від відьомської злої сили. Тому саме маком посипали корову на свято Юрія, перед вигоном на пасовище, щоб уберегти від нечисті. Також з маку робили олію, яку використовували для приготування страв і заправки салатів.
Тож, як бачите, у цих кексах суцільна користь і магія. Давайте їх приготуємо.
Продукти для морквяно-медових кексів
- Тісто;
- Борошно – 150 г.;
- Кокосове борошно ТМ “Еколія” – 50 г.;
- Олія рослинна – 50 г.;
- Олія кокосова ТМ “Еколія” – 30 г.;
- Цукор – 80 г.;
- Яйця – 2 великих;
- Морква – 145 г.;
- Макова начинка – 50 г.;
- Сіль – на кінчику ножа;
- Розпушувач – 0,5 ч. л.;
- Сода гашена – 0,5 ч. л.;
- Кориця;
- Мускатний горіх мелений;
- Кардамон;
- Глазур зелена;
- Кокосова олія ТМ “Еколія” – 1 ст. л.;
- Паста з насіння гарбуза ТМ “Еколія” – 1 ст. л.;
- Паста насіння льону з медом ТМ “Еколія” – 1 ст. л.;
Приготування морквяно-медових кексів:
- Яйця збити з цукром, додати терту на мілкій терці моркву, олію та кокосову олію, перемішати. Додати соду, гашену оцтом і ще раз добре перемішати.
- В мисці змішати сухі інгредієнти: борошно, кокосове борошно, сіль, розпушувач, спеції.
- Поєднати у великій мисці рідкі і сухі інгредієнти, додати макову начинку, гарно вимішати, але не збивати тісто.
- Форму для кексів змастити кокосовою олією, наповнити на дві третини тістом.
- Випікати 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. На останні 10 хвилин для рум’янцю увімкнути конвекцію.
- Витягнути з духовки, залишити вистигати у формі до кімнатної температури. Потім обережно витягнути з форми і викласти на тарілку.
- Приготувати глазур: кокосову олію розтопити у сотейнику, додати пасту насіння гарбуза та пасту з насіння льону з медом. Не доводити до кпиіння! Зняти з вогню.
- Полити кекси глазурью та поставити у морозильну камеру на 5 хвилин, щоб глазур “схопилася”.
- Перед подачею посипати цукровою пудрою
В цей рецепт ми вклали максимум експериментів та всю нашу любов до пошуків найкращого для вас. Тож, використовуйте і діліться враженнями