Оладки з цукіні і кунжутний безлактозний соус
Літній сезон кабачків і цукіні дооовгий і дуже цікавий. З цукіні, різновиду кабачка можна приготувати все, що завгодно: суп, піцу, пасту, салати, рагу, млинці, рулети і навіть варення. Можливо саме тому кабачки і цукіні такі бажані гості на наших столах і у наших тарілках.
А оскільки калорійність 100 г цукіні всього 22-27 ккал, його часто включають в раціон ті, хто бажає схуднути або втримати вагу. При цьому ці ж 100 г дадуть вам 1 г білка, і багато вітамінів: С, В1, В2, В5, В6, В9, Е, РР, а також калію, магнію, фосфору, заліза, цинку та інших цінних мінералів.
Декілька цікавих фактів про цукіні.
- З точки зору ботаніки кабачки є ягодами.
- Батьківщиною кабачків є Мексика, але індіанці вживали в їжу не самі овочі, а лише їхнє насіння.
- Регулярне вживання кабачків у їжу зменшує процес посивіння волосся.
- У косметології популярні маски з подрібненої кабачкової м’якоті. Вони добре живлять та зволожують шкіру.
- У світі жодного разу ні в кого не фіксувалося алергії на кабачки.
- В Європу кабачки і цукіні завезли іспанці, але першими вживати їх в їжу стали італійці.
Пропонуємо приготувати смачні оладки з використанням продукції ТМ “Еколія”, а саме, посмажте їх на кокосовій олії та приготуйте смачний соус на основі кунжутної пасти та лимонного соку.
Інгредієнти на 16-18 шт оладок з цукіні і кунжутного безлактозного соуса
- Цукіні – 1 шт (вага до 400 г);
- Яйця – 2 шт;
- Борошно пшеничне – 6 ст. л;
- Сіль;
- Перець;
- Часник свіжий – 2 зубчика;
- Кріп або інша зелень за бажанням;
- Олія кокосова для смаження – 6 ст. л.
Для кунжутного безлактозного соуса
- Паста кунжутна ТМ Еколія – 2 ст л
- Вода – 4 ст л
- Соєвий соус – 2 ст л
- Сік половинки лимону
- Спеції (італійські трави, мускатний горіх, куркума)
Приготування оладок з цукіні:
- Цукіні промийте, натріть на крупній терці разом зі шкіркою.
- Часник вичавіть через прес або дрібно пошуаткуйте ножем.
- Зелень дрібно посічіть гострим ножем.
- У натерту масу цукіні додайте сіль, спеції, зелень, часник та яйця і перемішайте.
- Додайте борошно, знову перемішайте, щоб не було комочків.
- Розігрійте пательню, розтопіть дві ложки олії.
- Великою ложкою сформуйте оладки і обсмажуйте до рум’яності з обох боків.
- Готові оладки викладіть на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.
- Для соусу змішайте всі інгредієнти і дайте трохи настоятися.
- Подавайте оладки гарячими.
В якості експерименту та з метою збільшення користі можна додавати в оладки одну-дві ложки горіхового борошна ТМ “Еколія” або кокосового. Експериментами можна ділитися у коментарях, як, власне і своїми улюбленими рецептами.
Літній сезон кабачків і цукіні — це чудовий час для експериментів на кухні. Оладки з цукіні, приготовані на кокосовій олії ТМ Еколія, з кунжутним соусом — це не лише смачне, але й корисне блюдо, яке сподобається всій родині. Завдяки низькій калорійності та багатому вітамінному складу цукіні, ці оладки стануть ідеальним вибором для тих, хто стежить за своєю вагою або просто прагне здорового харчування.
Не пропустіть можливість спробувати цей рецепт і додати свої улюблені інгредієнти для більшого смакового різноманіття. Замовляйте олії, кунжутну пасту та інші корисні продукти в нашому інтернет-магазині Еколія. Діліться своїми експериментами та улюбленими рецептами в коментарях. Відкрийте нові смаки разом з Еколія!