• Потрібна допомога? Дзвоніть: +380636910227

Овочі з кунжутним соусом

Купить Овочі з кунжутним соусом за 0 грн

Пісна страва нашвидкуруч, суцільна користь і низька калорійність. А щоб овочі смакували краще і дали організму не лише вітаміни і клітковину, а ще й жири і білки, пропонуємо вам зробити пікантний, з кислинкою, поживний і корисний ( на відміну від магазинного майонезу) соус з кунжутної пасти.

Тахіні, або урбечу, як називають кунжутну пасту, готують з давніх давен на Сході, а перша згадка в кулінарних книгах датується 13 сторіччям.

Це означає, що вже тоді люди знали про користь і смакові якості кунжутної пасти.
У кунжуті містяться лігнани, які мають протизапальний ефект, а також визнані ефективними антиканцерогенними рослинними елементами. Також лігнани підтримують здоров’я судин і є джерелом клітковини. Вони активують безліч ензимів у печінці для виконання фізіологічного детоксу.

Дієтологи рекомендують вживати кунжутне  насіння у вигляді пасти, адже саме так його найкраще засвоює людський організм.

На основі пасти можна готувати смузі і соуси, які чудово пасують до різних страв, надаючи їм неповторного смаку.

Пропонуємо спробувати і поділитися своїми враженнями у коментарях.

Інгредієнти на 4 порції

  • Морква – 200 г
  • Горошок зелений свіжий або заморожений – 100 г
  • Квасоля шпарагівка – 200 г
  • Цвітна капуста – 100 г

Можна варіювати будь які сезонні овочі, що ви їх найбільше полюбляєте.

Соус:

  • Кунжутна паста ТМ “Еколія” – 4 ст. л.;
  • Лимонний сік – 2 ст. л.;
  • Льодяна вода – 4 ст. л.;
  • Сіль;
  • Перець;
  • Спеції: заатар, або суміш трав і перців.

Приготування овочів з кунжутним соусом:

  1. Моркву промити, почистити і нарізати кружальцями.
  2. Горошок свіжий промити, заморожений злегка розморозити.
  3. Квасолю нарізати половинками стручків.
  4. Цвітну капусту розібрати на дрібні суцвіття.
  5. Овочі викласти і пароварку, або в друшляк і помістити на пар. Готувати протягом 20-25 хвилин.
  6. Приготувати соус. Кунжутну пасту змішати з льодяною водою, долати сік лимону, сіль, спеції і добре перемішати.
  7. Подавати овочі, поливши соусом.

Овочі з кунжутним соусом — це ідеальний варіант легкої, здорової та низькокалорійної страви, яка не лише наситить організм корисними вітамінами та клітковиною, а й додасть необхідні жири та білки. Пікантний кунжутний соус з кислинкою прекрасно підкреслює смак овочів і робить страву незабутньою.

Не забувайте, що всі необхідні інгредієнти для цього рецепту ви можете знайти у нашому інтернет-магазині “Еколія”. Замовляйте кунжутну пасту ТМ “Еколія” та інші продукти, щоб насолодитися цією чудовою та корисною стравою вже сьогодні. Додайте в своє меню здорові та смачні страви разом з продукцією ТМ “Еколія”!

Опублікувати коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.