Овочі з кунжутним соусом
Пісна страва нашвидкуруч, суцільна користь і низька калорійність. А щоб овочі смакували краще і дали організму не лише вітаміни і клітковину, а ще й жири і білки, пропонуємо вам зробити пікантний, з кислинкою, поживний і корисний ( на відміну від магазинного майонезу) соус з кунжутної пасти.
Тахіні, або урбечу, як називають кунжутну пасту, готують з давніх давен на Сході, а перша згадка в кулінарних книгах датується 13 сторіччям.
Це означає, що вже тоді люди знали про користь і смакові якості кунжутної пасти.
У кунжуті містяться лігнани, які мають протизапальний ефект, а також визнані ефективними антиканцерогенними рослинними елементами. Також лігнани підтримують здоров’я судин і є джерелом клітковини. Вони активують безліч ензимів у печінці для виконання фізіологічного детоксу.
Дієтологи рекомендують вживати кунжутне насіння у вигляді пасти, адже саме так його найкраще засвоює людський організм.
На основі пасти можна готувати смузі і соуси, які чудово пасують до різних страв, надаючи їм неповторного смаку.
Пропонуємо спробувати і поділитися своїми враженнями у коментарях.
Інгредієнти на 4 порції
- Морква – 200 г
- Горошок зелений свіжий або заморожений – 100 г
- Квасоля шпарагівка – 200 г
- Цвітна капуста – 100 г
Можна варіювати будь які сезонні овочі, що ви їх найбільше полюбляєте.
Соус:
- Кунжутна паста ТМ “Еколія” – 4 ст. л.;
- Лимонний сік – 2 ст. л.;
- Льодяна вода – 4 ст. л.;
- Сіль;
- Перець;
- Спеції: заатар, або суміш трав і перців.
Приготування овочів з кунжутним соусом:
- Моркву промити, почистити і нарізати кружальцями.
- Горошок свіжий промити, заморожений злегка розморозити.
- Квасолю нарізати половинками стручків.
- Цвітну капусту розібрати на дрібні суцвіття.
- Овочі викласти і пароварку, або в друшляк і помістити на пар. Готувати протягом 20-25 хвилин.
- Приготувати соус. Кунжутну пасту змішати з льодяною водою, долати сік лимону, сіль, спеції і добре перемішати.
- Подавати овочі, поливши соусом.
Овочі з кунжутним соусом — це ідеальний варіант легкої, здорової та низькокалорійної страви, яка не лише наситить організм корисними вітамінами та клітковиною, а й додасть необхідні жири та білки. Пікантний кунжутний соус з кислинкою прекрасно підкреслює смак овочів і робить страву незабутньою.
Не забувайте, що всі необхідні інгредієнти для цього рецепту ви можете знайти у нашому інтернет-магазині “Еколія”. Замовляйте кунжутну пасту ТМ “Еколія” та інші продукти, щоб насолодитися цією чудовою та корисною стравою вже сьогодні. Додайте в своє меню здорові та смачні страви разом з продукцією ТМ “Еколія”!