• Потрібна допомога? Дзвоніть: +380636910227

Салат з капусти кейл з апельсинами

Купить Салат з капусти кейл з апельсинами за 0 грн

Ми з вами вже познайомилися з наймолодшою сестрою з родини капуст. Рецепт брюссельської капусти є на нашому блозі: Брюссельська капуста в кокосовому молоці. А тепер настав час найстаршої сестри, капусти кейл, або кале. Її вирощували ще в Стародавній Греції та Римі. Сама назва – “кейл” походить від шотландського “cale”, яке, у свою чергу, походить від латинського “caulis”, що означає “стебло”. Це відображає основну характеристику кейлу – листову структуру, яка росте на стеблі, на відміну від капусти, яка формує головку. В Нідерландах капусту кейл називають “boerenkool”, а в Німеччині та деяких скандинавських країнах її називають “грюнколь”, дослівно “зелена капуста”.

Кейл була дуже популярна в середньовічній Європі, де її використовували як основний продукт харчування. Вона дешева, невибаглива у вирощуванні і прекрасна у маринованому, вареному, тушкованому і сирому вигляді.

В останні роки кейл знову набула популярності завдяки своїм корисним властивостям і дуже естетичному вигляді на тарілці. У кейлі багато вітаміну К та калію, а лютеїн та зеаксантин, які містяться в капусті, корисні для здоров’я очей.

Капуста кейл не просто овоч, з нею готують страви, які стали легендарними у таких кухнях як ірландська – де готують колканнон, картопляне пюре з кейлом, кале суп у шотландців з капусти кейл, картоплі, цибулі та бекону або португальський кальдо-верде, італійське ризотто з кейлом.
Фішкою у ресторанах стали смажені чипси з кейлу: Нарізані листя кейлу запікають в духовці з рослинною олією та спеціями, щоб зробити хрусткі та корисні снеки.

Рецепт салату з капустою кейл, сумішшю салатів, маринованою морквою та апельсином з олією виноградних кісточок, багатою на антиоксиданти, вітамін Е та лінолеву кислоту. Олійка від ТМ “Еколія” має легкий смак та аромат, що робить її ідеальною для заправки салатів.

Ну що ж, пропонуємо вам розпочати знайомство з кейлом, приготувавши яскравий, соковитий і дуже естетичний салат з апельсинами, маринованою морквою та заправкою на основі олії виноградних кісточок.

рецепт кейл та апельсинами

Інгредієнти на 2 порції салату з капусти кейл з апельсинами:

  • 1 пучок капусти кейл;
  • 1 упаковка суміші салатів;
  • 1 велика морква;
  • 1 апельсин;
  • 3 столові ложки олії виноградних кісточок ТМ “Еколія”;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • 1 столова ложка соку апельсину;
  • Цедра апельсину;
  • Сіль та перець за смаком;
  • 2-3 гілочки лимонного тим’яну.

Приготування:

  • Салат з капусти кейл, апельсином, морквою та гранатом.
  • Заправка: олію виноградних кісточок, сіл лимону, апельсину, лимонний тим’ян, сіль і перець змішати в невеликій піалі або чашці.

Підготовка кейл:

  • Почнемо з підготовки кейл. Знаємо, що не всім подобаються салати з цієї капусти через її жорсткі стебла. Тому спочатку відокремимо листя від стебел і гарненько промиємо.
  • Потім обсушимо кухонним або паперовим рушником.

Масаж кейл:

У великій мисці змішаємо кейл і заправку і гарненько перетремо, можна сказати – зробимо масаж капусті, так вона стане трохи м’якшою, а заправка рівномірно розподілиться по салату.

Змішування інгредієнтів:

Потім перекладемо кейл в салатник, додамо нарізаний на шматочки апельсин, натерту або нарізану овочерізкою на тонкі стрічки моркву, зерна граната, посипемо пластівцями чилі і перемішаємо.

Настоювання:

Даємо салату постояти хвилин 10 і насолоджуємося його соковитим, свіжим, яскравим смаком і виглядом.

рецепт кейл та апельсинами

Цікаві і смачні, яскраві і соковиті, а головне – корисні рецепти на нашому сайті стануть в нагоді кожній господині та любителям експериментів на кухні. А продукція ТМ “Еколія” доповнить кожен рецепт корисними складовими.

Готуйте з нами, це цікава пригода.

Опублікувати коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.