• Потрібна допомога? Дзвоніть: +380636910227

Сочевичний суп з кунжутною олією

Купить Сочевичний суп з кунжутною олією за 0 грн

Древній, цілющий, яскравий.

Сочевиця на теренах України відома з часів Трипільської доби. Зерна сочевиці знаходили на стоянках поселень археологи в різні періоди досліджень. До того ж, це чи не єдиний суп, який згадується у Біблії. За миску сочевичного супу Ісав віддав своєму брату Якову право первородства, а круглі зерна сочевиці вважаються символами закінченості циклу життя, тому сочевичний суп у давній традиції деяких народів є поминальною стравою.

В Індії, Лівані, Туреччині, Сирії є заклад, де подають сочевичний суп і лише його, готують за родинними рецептами, хто з лимоном, хто з великою кількістю спецій. На рослинному (кокосовому молоці) і з травами. А в поєднанні з олією зерен кунжуту, такого ж давнього, як і сочевиця, ви отримаєте суп, сповнений не лише смаку, а й користі, адже наша олія від ТМ Еколія з насіння білого кунжуту містить вітамін Е, покращує роботу органів шлунково-кишкового тракту, сприяє загоєнню стінок шлунка. А також відновлює пружність та нормальний колір шкіри, живить та попереджає появу зморшок.

Олія кунжуту необхідна жінкам, адже вона нормалізує менструальний цикл, знижує болючі відчуття перед місячними.

Люди похилого віку, включивиши її в раціон зміцнюють судини, нормалізують артеріальний тиск, сповільнять старіння мозку, покращать пам’ять.

Пропоную вам перевірений роками варіант сочевичного супу з розрахунку на 4 особи.

Сочевичний суп з кунжутною олією

Інгрідеєнти сочевичного супу з кунжутною олією:

  • 250 гр червоної сочевиці;
  • 1 невеликий лимон, або половинка більшої;
  • 2 картоплини;
  • 1 морква;
  • 3 зубці часнику;
  • 2 великі стебла селери;
  • 1 цибулина;
  • 2 ст. л. олії кунжуту;
  • 30 гр вершкового масла;
  • 450-500 мл води, або овочевого бульйону;
  • Сіль, перець, кумін, паприка, зіра, мускатний горіх, або ж спеції на ваш смак.

Приготування сочевичного супу з кунжутною олією:

Сочевичний суп з кунжутною олією
  1. Сочевицю промити декілька разів, доки вода не буде чистою та залити теплою водою на 20 хвилин.
  2. Промити, почистити овочі.
  3. На дрібно посікти цибулю.
  4. Порізати моркву та картоплю крупним пубиком.
  5. Стебло селери зачистити від жорстких волокон та порізати.
  6. Часник розрізати навпіл, витягнути серцевину, а решта посікти ножем.
  7. Вичавити сік з лимону.
  8. В розігрітий сотейник даємо кунжутну олію та вершкове масло. Додати цибулю, тушкувати до прозорості, потім туди ж моркву та картоплю.
  9. Помішати, влити трішки рідини, накрити кришкою, тушкувати хвилин 10.
  10. Додати січене стебло селери та тушкувати до м’якості картоплі, це приблизно ще хвилин 8-10.
  11. Як тільки коренеплоди розм’якнуть, додати сочевицю, половину часнику та соку цитрини. Залити водою, та залишити ще на 10 хвилин на маленькому вогні. Коли сочевиця відкриється, можна переходити до наступного етапу.
  12. Солимо, додаємо куміну, мускатний горіх, орієнтовно 1,5 чайні ложки, паприку до смаку, другу частину часнику та цитринового соку. 

Можна перебити блендером, можна смакувати із зернинками сочевиці, аби ви пам’ятали, що смачне потрібно поєднувати з цілющим, наприклад Ваші улюблені рецепти з нашою улюбленою продукцією ТМ “Еколія”. Смачного!

Опублікувати коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.