• Потрібна допомога? Дзвоніть: +380636910227

Таратор – холодний суп або огірчанка

Купить Таратор – холодний суп або огірчанка за 0 грн

Холодні літні супи на Поділлі – суміш традицій болгар, вірменів, ассирійців, грузинів, українців та інших національностей, які здавна населяли цю родючу і гостинну землю. Основа літнього супу як правило кисле молоко, сироватка, кефір, йогурт або ж квас. Болгари причорномор’я вважають, що краще за холодний суп таратор з хрумким огірком і ситним горіхом ніщо не наситить вас в спекотний день.

Суп таратор готується легко і напрочуд швидко, адже інгредієнти для нього просто нарізати, натерти, подрібнити і смакуйте на здоров’я.

Якщо ж ви хочете відчути ще й аромат трав бессарабської землі, що нагрілися під пекучим сонцем червня, то тоді не обійтися без приправи «шарена сол» або іншими словами «барвиста сіль». У склад приправи кухонна сіль грубого помелу, бажано морська і трави: чебрець, чаман, паприка, коріандр, пластівці чилі, чорний перець, мелені кукурудзяні зерна.

Ситними і поживними складовими супу стануть обсмажені на сухій пательні волоські горіхи і олія виноградних кісточок, яка містить велику кількість вітамінів групи В, а також вітаміни А, Е, С, органічних кислот і мінеральних речовин. Безцінні складові олії від ТМ “Еколія” дозволяють очищати організм від шкідливих речовин, регулювати нервову систему, олійка має імуностимулюючі властивості, нейтралізує запалення і служить ефективним регулятором обміну речовин в організмі.

Отже, готуємо наш таратор.

рецепт Таратор

Інгредієнти холодного супу Таратор на 4 порції

  • 5 – 6 огірків невеликого розміру
  • 600 г кислого молока або густого білого йогурту (3% жирності)
  • 1 склянка сильно газованої мінеральної води (200 – 250 мл)
  • 1 зубчик часнику (за бажанням)
  • 5 – 6 гілочок кропу
  • 3 – 5 гілочок молодої зеленої цибулі
  • 1 лимон (сік і цедра)
  • 2 ст. л. олії виноградних кісточок
  • 300 г волоських горіхів
  • Суміш трав і спецій
  • Сіль
  • Лід

Приготування холодного супу Таратор:

рецепт Таратор
  • Огірки мають бути свіжі і хрумкі. Адже це основа супу таратор. Ретельно вимийте огірки, очистіть від шкірки та обріжте «хвостики» з двох сторін. Три огірка натріть на великій тертці. Решту поріжте дрібним кубиком . З’єднайте огірки в одній ємності, але не соліть!
  • Вичавіть зубчик часнику та змішайте разом із цедрою лимона й лимонним соком за смаком. Посоліть суміш.
  • Подрібніть зелень і додайте її в огіркову суміш.
  • 300 г волоських горіхів обсмажте на сухій пательні до аромату і подрібніть ножем, додайте до інших інгредієнтів та знову перемішайте.
  • Кисле молоко або йогурт, або кефір жирності не менше 3% змішайте з олією виноградних кісточок, часниково- лимонною сумішшю, мінеральною водою. Доведіть до смаку спеціями
  • Змішайте всі інгредієнти та поставте таратор в холодильник на півгодини години, щоб він настоявся та охолов. Якщо ж ви подаєте суп одразу, покладіть у кожну порційну тарілку кубики льоду, а ще краще льодовий краш (подрібнений лід).

Опублікувати коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.