• Потрібна допомога? Дзвоніть: +380636910227

Вафлі на кокосовому борошні з фруктами

Купить Вафлі на кокосовому борошні з фруктами за 0 грн

Коли з’явилися вафлі — невідомо, але щось подібне вже згадується в IX-X століттях, а за деякими джерелами, ще у Давній Греції. Йдеться про випічку у формах, що зображують події з життя Христа або форми у вигляді сот, які скріплювалися шарнірами і легко ставилися на жаровні.

Наприкінці XIV століття з’явився манускрипт, назву якого приблизно можна перекласти так:

«Посібник з ведення домашнього господарства для парижанки». Ця книга була написана чоловіком для його молодої дружини. У посібнику вперше було опубліковано рецепт вафель:

«Розбити кілька яєць у миску, посолити, додати вино. Додати борошно і перемішати. Обережно заповнити дві напівформи. Закрити форму і випікати з обох сторін. Для того, щоб випічка легко відділялася від форми, протерти половинки форми маслом або жиром».

З часом рецепти ставали все більш вишуканими: з’являлися вафлі з медом, прянощами, карамеллю, шоколадом та горіхами. Особливою популярністю користувалися медові вафлі, які любив король Франції Людовик XIV.

Вафлі часто згадуються у творах середньовічних авторів як ласощі, гідні королів. Наприклад, у «Декамероні» Боккаччо вони фігурують як одне з найчудовіших частувань. Англійський письменник Чосер у своїй поемі «Кентерберійські оповідання» також згадує вафлі як аристократичні ласощі.
У світі є понад 100 різновидів вафель, не кажучи вже про кількість рецептів. Тонкі, товсті, хрусткі, пухкі, з ягодами, з овочевою начинкою тощо. Ми познайомимо вас з найпопулярнішими.

  • Австрійські вафлі – їх ще називають віденськими. Це м’які, пишні та тоненькі вафлі з соковитою начинкою. Куштують їх холодними. Без додавання начинки страву подають до столу в гарячому вигляді та додатково прикрашають ягодами, морозивом чи будь-яким сиропом.
  • Англійські вафлі складно віднести до десерту, радше це звичайна закуска. Під час їх приготування до тіста додають картопляні чи вівсяні пластівці. Вафлі ще гарячими скручують у трубочку, яку начиняють різноманітними овочевими начинками та соусами.
  • Американські вафлі – американці дуже полюбляють вафлі і у них є свої улюблені рецепти. Варто сказати, що американські вафлі відрізняються від своїх європейських побратимів за смаком та формою. Зазвичай це пухкі та м’які вироби, які подаються з солодкими чи солоними стравами. Щоб їх приготувати, до тіста додають соду чи розпушувач тіста.
  • Бельгійські вафлі знайомі у двох інтерпретаціях: льєзькі та брюссельські. Перші – хрусткі та тверді вироби округлої форми, що випікаються з карамелізованим цукром. Брюссельські ж вафлі, навпаки, є м’якими та пухкими, оскільки виготовлені на основі дріжджового тіста. Їх куштують холодними чи гарячими, попередньо присипаючи цукровою пудрою чи поливаючи сиропом.

Цікаві факти про вафлі в Середньовіччі:

  • у деяких країнах вафлі використовувалися як ритуальне частування на весіллях – молодята їли спеціальну велику вафлю на знак подружнього єднання;
  • вафельні лотки у формі серця вважалися символом любові та романтики. Відомо, що принцесі Анні Бретонській її наречений подарував вафельницю у вигляді серця;
  • у лицарських романах вафлі часто фігурують як подарунок прекрасній дамі від закоханого лицаря;
  • у деяких містах Європи існували цехи вафельників. Наприклад, у Нюрнберзі цех вафельників згадується з 1487 року.

Ми ж пропонуємо вам приготувати м’які, повітряні і легкі вафлі з використанням кокосового борошна і кокосової олійки від ТМ Еколія. І розпочати ранок смачно і яскраво.

Рецепт вафель з кокосового борошна

Вафлі на кокосовому борошні з фруктами

Інгредієнти:

  • 1 скл. кокосового борошна;
  • 1/4 скл. кокосової олії (розтопленої);
  • 4 яйця;
  • 1/2 скл. кокосового молока;
  • 1/4 скл. меду;
  • 1 ч. л. ванільного екстракту;
  • 1/2 ч. л. розпушувача;
  • щіпка солі.

Приготування:

  • Змішайте борошно, розпушувач та сіль.
  • Збийте яйця, додайте молоко, олію, мед та ваніль.
  • Додайте сухі інгредієнти до вологих, перемішайте.
  • Випікайте у вафельниці до золотистого кольору.
  • Подавайте з фруктами або медом.

Відчуйте себе справжнім королем, насолоджуючись вишуканими вафлями, приготованими з натуральних продуктів. Кокосове борошно та кокосова олія від ТМ Еколія додадуть вашим стравам неповторного смаку та аромату, роблячи кожен прийом їжі особливим. Спробуйте та переконайтеся!

Опублікувати коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.