Вівсянка з горіховою пастою
Рецепт вівсянки з горіховою пастою або розвінчання англоімперського міфу.
Всі ми звикли що “вівсянка, сер!” це найкорисніший сніданок. А до того ж з молоком. А от і ні! Зараз ми неведемо аргументи і пояснимо, чому варто перенести вашу улюблену вівсяну кашу на підвечірок або на обід… і замінити молоко на наші неперевершені і з любов’ю виготовлені для вас пасти.
Дослідження, проведені у 2015 році у американськими вченими, показали, що споживання цільнозернового вівса пов’язане зі зниженням рівня холестерину в крові. У вівсянці є також бета-глюкан, що допомагає знижувати загальний та поганий холестерин, що в свою чергу це може знизити ризик розвитку серцевих захворювань. Однак тут ситуація складніша. Адже в дослідженні мова йде лише про цілий овес, який потребує довгого приготування, замочування і пережовування. Або пластівці з цільнозернового вівса.
До того ж вівсянка містить фітинову кислоту, яка у великій кількості сприяє вимиванню кальцію з кісткової тканини. Погоджуємося, що вівсяні пластівці, або мюслі, або та ж модна гранола містять купу вуглеводів і багаті клітковиною, але вони не дадуть вам відчуття ситості, якщо ви з’їсте їх на сніданок, тим більше – з тваринним молоком або йогуртом.
Тому ми пропонуємо приготувати вам вівсянку на підвечірок або ж вечерю, і збагатити рецепт білком за рахунок наших паст. Наприклад, горіхової, яка є джерелом омега-3. В пасті волоського горіха міститься 65% жирів, в тому числі омега-3 – альфа-ліноленової кислоти ALA, вона зменшує вміст жиру в крові, кожен грам омега-3, який ви їсте в день, знижує ризик смерті від серцевих захворювань на 10%. До того ж наш продукт покращує пам’ять, роботу мозку та знижує тривожність.
Тож, погодьтеся, поєднання таки ідеальне.
Інгредієнти на 4 порції:
- Вівсяні пластівці з цільного зерна – 2 склянки;
- Насіння льону – ¼ склянки;
- Вода – 5 склянок;
- Паста волоьсокго горіха – 4 чайні ложки;
- Кокосовий цукор – 3 чайні ложки;
- Ванілін – на кінчику ножа;
- Сіль – за смаком;
- Сезонні ягоди за смаком.
Інструкція з приготування
- Вівсяні пластівці і насіння льону залити водою і довести до кипіння.
- Додайте горіхову пасту, сіль, кокосовий цукор, ваніль, варіть 15-20 хвилин до готовності вівсяних пластівців.
- Викладіть вівсяні пластівці в глибоку миску, прикрасьте ягодами.
Як бачимо, наші продукти, а особливо пасти, пасують до сніданків, обідів і вечерь. Щоб наповнити Вас силою для звершень і щоб жити на повну.