Чому арахісова паста в’яже?
Арахісова паста – продукт, який абсолютно точно заслуговує на вашу увагу. Вона смачна, корисна, добре насичує та має приємний солодкувато-горіховий смак, завдяки чому допомагає мінімізувати споживання шкідливих солодощів. Пропонуємо сьогодні поговорити про користь арахісової пасти та розібратися, чому вона в’яже?
Що таке арахісова паста?
Арахісова паста – подрібнений до пастоподібного стану арахіс. У випадку з продуктом нашого крафтового виробництва «Еколія», горіхи ми не обсмажуємо, а перемелюємо в сирому вигляді. Це дає нам змогу зберегти всю корисність продукту і приготувати для вас не тільки смачну, а й нутритивно багату пасту.
Чим корисна паста з арахісу?
Високий вміст білка
Арахісова паста на 25% складається з рослинного білка. Цей компонент просто необхідний нашому організму, щоб забезпечити йому нормальний ріст і розвиток. Крім того, білок неймовірно важливий для здоров’я м’язів та імунної системи. Отже, арахісова паста є першокласним джерелом натурального протеїну.
Джерело корисних жирів
Арахісова паста – це 50%-концентрат здорових жирів, які забезпечують нормальну роботу серця, знижують ризик серцево-судинних захворювань і покращують роботу мозку. З’їдаючи пару ложок арахісової пасти протягом тижня, ви інвестуєте в профілактику Альцгеймера і деменції.
Джерело вітамінів
Багата на вітаміни та мінерали, а саме вітаміном Е, ніацином, магнієм, фосфором і міддю. Зокрема, ніацин (вітамін В3) нормалізує рівень холестерину та покращує стан шкіри.
Скарбниця клітковини
Якісне джерело клітковини, що важливо для здорового травлення та шлунково-кишкового тракту. Саме завдяки клітковині ми насичуємося їжею і довго не відчуваємо голоду. Якщо ви маєте на меті скинути кілька зайвих кілограмів і поліпшити якість тіла, паста з арахісу абсолютно точно має з’явитися у вашому раціоні.
Натуральний енергетик
Арахісова паста на 20% складається з вуглеводів і має високу калорійність – близько 600 калорій на 100 г. Завдяки цьому продукт дає змогу швидко заповнити нестачу енергії та забезпечити організм «паливом» для вирішення складних робочих завдань.
Еліксир молодості
Містить антиоксиданти, зокрема ресвератрол, коензим Q10 і флавоноїди. Вони допомагають боротися з оксидативним стресом в організмі, що зі свого боку сповільнює процеси старіння і знижує ризик розвитку хронічних захворювань.
Здоров’я кісток
Паста з арахісових зерен підтримує здоров’я кісток завдяки магнію, фосфору та міді. Магній підтримує кісткову щільність, фосфор необхідний для формування та ремонту кісток, а мідь сприяє зміцненню структури кісток.
Стимуляція мозкової активності
Покращення функції мозку завдяки вітаміну Е. Вітамін Е – потужний антиоксидант, що захищає клітини організму від пошкоджень вільними радикалами. Він також підтримує нейротрасмети, що покращує функції мозку та когнітивні процеси.
Але чому арахісова паста в’яже?
Будь-яка натуральна горіхова паста має сполучну текстуру. Причина – в’язкість самого продукту після перемолу. Багато компаній масового виробництва вдаються до деяких хитрощів, щоб прибрати терпке відчуття – додають у пасту рослинні гомогенізовані олії, цукор і сіль.
Цукор і сіль – підсилювачі смаку, які сприяють виділенню слини та зменшують ефект прилипання до піднебіння. Трансжир робить консистенцію більш гладкою і таким чином теж зменшує терпке відчуття в роті. В «Еколія» ми виробляємо виключно натуральну пасту, у складі якої немає жодних смакових добавок. В’язка текстура нашого продукту – підтвердження його виключно високої якості.
В’язка текстура – це добре?
Крім того, доведено, що в’яжучі продукти, арахісова паста зокрема, мають позитивний вплив на наш організм:
- Допомагають травленню. Паста може стимулювати травлення, сприяючи секреції травних соків і ферментів. Це дає змогу більш ефективно розщеплювати їжу та позбавляти дискомфорту під час травного процесу.
- Оздоровлюють порожнину рота. Сушильний ефект терпкості може бути корисний для здоров’я порожнини рота. Паста допомагає зменшити надмірне слиновиділення і сприяє появі відчуття свіжості в роті.
- Містить велику кількість антиоксидантів. В’яжучі продукти багаті на антиоксиданти. Ці сполуки допомагають боротися з окислювальним стресом, захищають клітини від ушкоджень і підтримують загальний стан здоров’я.
- Покращують стан шкіри. В’яжучі речовини часто використовують у тоніках і очищувальних засобах, щоб підтягнути й тонізувати шкіру, зменшити пори та поліпшити колір обличчя.
- Сприяють схудненню. Терпкість може забезпечити відчуття ситості та задоволення, потенційно зменшуючи переїдання і підтримуючи зусилля з контролю ваги.
Якщо ж вам хочеться зменшити в’язкість, ми рекомендуємо вибрати позицію з додаванням меду або їсти продукт разом зі свіжими фруктами та ягодами. Ми можемо нескінченно говорити про арахісову пасту та її користь. Але хіба не краще замінити тисячі слів на одну баночку суперфуду? Замовляйте пасту «Еколія» і переконайтеся в її дивовижності.