Із чим їсти горіхову пасту?
Мигдальна та арахісова паста, можливо, найпопулярніші горіхові пасти у світі. Однак не варто обмежувати класикою світ горіхових паст і випускати з поля зору пасту з кеш’ю або фундука. Пропонуємо вам разом із нами відкрити для себе все розмаїття горіхових паст, щоб зробити своє життя ще смачнішим і яскравішим.
Чому нам потрібні горіхи в раціоні?
Горіхи – це не лише корисні жири, вони містять багато інших корисних поживних речовин. Вони в буквальному сенсі є енергетичними бустерами, стимулюють мозкову активність, покращують пам’ять і навіть можуть допомогти у схудненні. Вживання їх у вигляді натуральних паст – класна нагода інтегрувати всю нутритивну цінність у звичні страви та відкрити їх з нового гастрономічного боку.
№1 – Додайте пасту у вівсянку
Це ідеальна начинка для ідеального швидкого і ситного сніданку. Удосконалюйте кашу, пробуйте різні смаки – яблучний крамбл, морквяний пиріг, шоколад, і обов’язково додайте трохи горіхової пасти як енергетичний заряд. Це чудова білкова добавка, яка ідеально поєднується з ніжним смаком вівсяної крупи. Плюс немає нічого кращого, ніж горіхова паста, що тане на теплій каші.
№2 – Додайте пасту у свій смузі
Ви втомилися від своїх тривіальних ванільних або шоколадних смузі? Спробуйте зробити протеїновий коктейль з арахісовою пастою наступного разу, коли вам захочеться чогось солодкого. Просто додайте ложку пасти в блендер і збийте з іншими компонентами напою. Гарантуємо, що результат вас приємно здивує.
№3 – Зробіть горіхову помадку
Збийте кілька ложок улюбленої горіхової пасти з медом або цукром, розподіліть по формі для льоду і заморозьте. Вийде класна натуральна цукерка з високим вмістом корисних жирів.
№4 – Спечіть печиво
Шоколадна крихта, настав час посунутися і поступитися місцем арахісовій пасті, настав час печива з арахісовим маслом!
Як готувати печиво?
Інгредієнти:
- 0,5 склянки арахісової пасти;
- 0,3 склянки кокосового цукру;
- 0,5 склянки борошна;
- 3 ст. л. молока;
- 0,5 ч. л. розпушувача;
- 1 ч. л. ванільного екстракту.
Процес приготування:
- Збийте разом арахісову пасту та кокосовий цукор.
- Додайте борошно і розпушувач, перемішайте.
- Додайте ваніль і молоко. Вимішуйте поки тісто не набуде вигляду щільної кашки.
- Використовуйте столову ложку, щоб викласти печиво на застелене папером деко. Притисніть його виделкою, щоб надати фірмового вигляду «печива з арахісовою пастою».
- Випікайте за температури 180ºС протягом 15-20 хвилин.
Це печиво буквально створене для вмочування в склянку з холодним молоком.
№5 – Спечіть брауні
Безперечно, це єдиний варіант веганського безглютенового брауні, який ви будете хотіти їсти знову і знову.
Як готувати брауні?
Інгредієнти:
- 450 грамів чорної квасолі (добре промитої та висушеної);
- 2 ст. л. лляного борошна;
- 5 ст. л. води;
- 3 ст. л. олії авокадо;
- 3/4 склянки какао-порошку;
- 0,25 ч. л. солі;
- 1 ч. л. чистого ванільного екстракту;
- 0,25 склянки кленового сиропу;
- 0,25 склянки цукру;
- 0,5 ч. л. розпушувача;
- 1 ч. л. харчової соди;
- 0,5 склянки натуральної арахісової пасти;
- 2 ст. л. цукрової пудри;
- 1/3 склянки шоколадної крихти.
Процес приготування:
- Розігрійте духовку до 180ºС).
- Злегка змастіть маслом форму для випічки 8×8 або форму для кексів стандартного розміру на 12 комірок.
- Змішайте борошно з водою в чаші кухонного комбайна і залиште на кілька хвилин.
- Додайте до суміші какао, сіль, ванільний екстракт, кленовий сироп, цукор, розпушувач, соду і пюріруйте в блендері близько 3 хвилин, зішкрібаючи суміш зі стінок чаші в міру необхідності.
- Готове тісто має бути однорідним і еластичним. Якщо воно вийшло надто густим, додайте в нього одну або дві столові ложки води і знову перемішайте. Воно має бути трохи менш густим, ніж шоколадна глазур, але при цьому не рідким.
- Додайте в тісто шоколадну крихту і перемішайте.
- Рівномірно розподіліть суміш по формах для запікання і розрівняйте верхівки ложкою.
- Арахісову пасту змішайте з цукровою пудрою і додайте рівну кількість суміші в кожну форму з тістом, перемішайте зубочисткою або ножем.
- Посипте зверху кількома шоколадними чіпсами або стружкою шоколаду.
- Випікайте 20-25 хвилин, якщо використовуєте форми для кексів, або 35-45 хвилин, якщо використовуєте форму 8×8. Вам потрібно, щоб верх був сухим, а краї почали відходити від стінок. Брауні не повинен трястися при струшуванні.
- Вийміть десерт із духовки і дайте йому охолонути у формі протягом 30 хвилин. Якщо брауні виявиться занадто ніжним, дайте йому застигнути в морозильній камері, щоб його було легше вийняти.
№6 – Начиніть фініки Medjool
Фініки з мигдальною або арахісовою пастою – ідеальний перекус, який можна взяти з собою на винос. Це чудова солодка альтернатива перекусам цукерками і сумнівними шоколадними батончиками. Фініки з горіховою пастою буквально повторюють смак улюбленого снікерса.
Для приготування цього фантастичного десерту достатньо взяти фініки Меджул, розрізати навпіл і видалити кісточку, а на її місце покласти трохи горіхової пасти. Після цього фінік потрібно злегка підморозити в морозилці, і після цього можна насолоджуватися його дивовижним смаком.
№7 – Приготуйте веганські mac ‘n cheese
Погодьтеся, що це навіть звучить цікаво. Особисто ми вважаємо, що цей рецепт – один із найзахопливіших способів використання горіхової олії. Кожен шанувальник американської кухні з їхніми класичними сирними макаронами абсолютно точно закохається в цю страву. Але ще більше вона припаде до душі тим, хто обрав шлях веганства і відмовився від продуктів тваринного походження.
Замінивши сир у класичному рецепті mac ‘n cheese на сиру, термічно необроблену, горіхову пасту з кеш’ю, ви відкриєте нові галактики смаку. Ця паста фантастично доповнить макарони і в поєднанні з різними спеціями зробить їх неймовірно кремовими та ароматними.
Яку пасту вибрати для готування?
Тут наша відповідь буде безапеляційною – натуральну! Пасти «Еколія» – це продукт, виготовлений із сирих, не обсмажених горіхів без додавання консервантів і підсилювачів смаків. Наше крафтове виробництво готує пасти, які зберігають у собі всю нутритивну цінність горіхів.