• Потрібна допомога? Дзвоніть: +380636910227

Що таке органічний какао-порошок?

Купить Що таке органічний какао-порошок? за 0 грн

Усім ми знаємо про те, яким смачним продуктом є шоколад. Причому він хороший практично у всіх варіаціях – як напій, оболонка цукерок, глазур улюбленого торта або топінг морозива. Ось тільки дієтологи постійно просять обмежитися з кількістю солодкого, що споживається, не виключаючи при цьому зі збалансованого здорового раціону натурального какао-порошку. Давайте розглянемо, чи такий гарний мелений какао, і чому не треба його боятися тим, хто стежить за фігурою.

Що таке какао-порошок?

Какао-порошок виготовляється з сирих какао-бобів, які спершу проходять процес віджиму та відділення олії від макухи. Останній обсмажується та перемелюються на порошок.

Чому потрібно додати какао-порошок у свій раціон?

Що таке органічний какао-порошок

Какао багате на флавоноїди та антиоксиданти, які позитивно впливають на наше здоров’я — зменшують запальні процеси, покращують кровотік та багато іншого. Про всі переваги цього суперфуду, давайте поговоримо прямо зараз.

Знижує кров’яний тиск

Какао-порошок багатий на флавоноїди, які допомагають знизити артеріальний тиск, поліпшити приплив крові до мозку і серцю, допомогти запобігти утворенню тромбів.

Захищає ваші зуби

Особливі сполуки в лушпинні какао-бобів мають антибактеріальні властивості і борються із зубним нальотом. Вважається, що какао-порошок може бути навіть ефективнішим засобом у боротьбі з карієсом, ніж, наприклад, фторид.

Крім того, у порошку виявлено з’єднання CBH, яке допомагає зміцнити зубну емаль. Тому якщо ви хочете зберегти перлово-білий колір своєї посмішки якомога довше, обов’язково додайте до свого раціону органічний какао.

Прискорює метаболізм

Поліфеноли у складі какао прискорюють обмін речовин і сприяють якнайшвидшому схуднення. Какао покращує здатність вашого організму засвоювати жири, що надходять з їжею, не даючи їм перетворитися на жирові відкладення на тілі.

Оскільки какао сприяє покращенню травлення, за допомогою цього продукту вам буде легше утриматись від набору ваги.

Виступає профілактикою серцево-судинних захворювань

Дослідження знайшли зв’язок між флавоноїдами в какао-порошку та високими показниками оксиду азоту в нашій крові. Останній допомагає розслабити артерії та кровоносні судини, що у свою чергу покращує кровотік. Також було доведено, що какао знижує рівень «поганого» холестерину і зменшує запальні процеси, мінімізуючи цим ймовірність серцевого нападу або інсульту.

Покращує настрій

Какао містить кілька хімічних сполук, здатних зарядити вас енергією та дофаміном:

  • флавоноїди;
  • кофеїн;
  • серотонін;
  • триптофана.

Більше того, вживання какао-порошку навіть здатне запобігти розвитку депресії. Якщо іноді ви відчуваєте занепад сил, відсутність позитивних емоцій, трохи какао допоможе впоратися з нудьгою та поганим настроєм.

Активізує роботу мозку

Особливий флавоноїд у какао, званий епікатехіном, активізує когнітивні функції та кровотік до мозку. Це дозволяє знизити ризик розвитку деменції, підтримати розумову діяльність у тонусі та запобігти передчасному старінню мозку.

Підвищує продуктивність

Флавоноїди, які містяться в какао-порошку, здатні суттєво підвищити нашу з вами фізичну працездатність. Ці компоненти впливають на те, як наш організм використовує оксид азоту. Вчені США проводили дослідження, результати якого показали таке. Велосипедистам, які їли темний шоколад, потрібно менше кисню для відновлення, ніж їхнім колегам, які відмовлялися від продукту з какао-бобів. 

Чому варто додати какао-порошку до свого раціону?

Какао-порошок – справжнє джерело корисних вітамінів і макроелементів. Застосування цього суперфуду в готуванні може стати здоровою альтернативою звичним солодким добавкам, у складі яких міститься велика кількість цукру.

Так, какао-порошок забезпечує наш організм такими цінними речовинами як:

  • залізо;
  • фосфор;
  • марганець;
  • магній;
  • калій;
  • волокна.

Що стосується поживної цінності продукту, то в чверті склянки какао-порошку міститься:

  • 72 калорії;
  • 5 г білка;
  • 3 г жиру;
  • 16 г вуглеводів;
  • 9 грамів клітковини;
  • 1 г цукру.

На смак какао-порошок повністю повторює класичний темний шоколад, виступаючи при цьому його здоровим аналогом. В какао немає доданого цукру, трансжирів та смакових добавок. Зважаючи на його високу поживну цінність, такий суперфуд точно покращить не тільки смакові, але й якісні характеристики ваших улюблених страв. Замовити справжній органічний какао ви можете у нашому магазині “Еколія”.

Опубліковано в
#Здорове харчування

Опублікувати коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.