Соуси на основі пасти: ТОП рецептів соусів
“Гарні жінки, як вишукані соуси, краще не знати, з чого вони зроблені” – стверджує французьке прислів’я.
Але наші соуси не такі вже й складні, в них зрозумілі, прості і якісні складники. І пасуватимуть вони і до страв з грилю, і до улюбленої пасти або рису, і до смаженого тофу з овочами.
Одним словом ми дамо вам рецепти трьох соусів, які чудово присмачать ваше життя.
Соуси це основа двох величних кухонь світу – японської і французької.
Але вони сильно відрізняються за своїм способом приготування, відношенням до інгредієнтів і, звичайно, смаковими якостями.
Японські майстри кулінарії кажуть, що соус приховає тисячі гріхів, тобто, помилок кухаря.
Французи вважають приблизно так само. Як-небудь підсмажте м’ясо, залийте його соусом, з яким гралися три години і прикрасьте шалотом.
- Базові соуси французької кухні: бешамель, голландки, велюте, демігляс і майонез.
- Базові соуси японської кухні: соєвий, теріякі, васабі, унагі, кімчі.
Японські легші за текстурою і в більшості своїй мають рослинне походження, французькі соуси містять багато інгредієнтів тваринного походження, багато жиру і яєць.
Але кожен соус – це той акорд, без якого мелодія вашої страви залишиться незавершеною.
Тому пропонуємо взяти на озброєння наші три соуси, щоб смак вашої страви розкрився і залишився у пам’яті.
Арахісовий соус до грилю
Інгредієнти на 4 порції соуса
- Часник – 2 зубчика;
- Легкий соєвий соус – 2 столові ложки;
- Арахісова паста ТМ Еколія – 2 ст. л;
- Аквафаба з нуту – 4 ст. л;
- Сік лимону – 2 ст. л;
- Червоний перець пластівці – 1/2 чайної ложки;
- Коричневий цукор – 1 ст. л;
- Вода за потреби.
Інструкція з приготування арахісового соусу до грилю
- Підготувати всі інгредієнти.
- В мисці змішати подрібнений часник, арахісові пасту, аквафабу, цукор, сіл лимону і перець.
- Перемішати.
- Якщо соус загустий, долати води.
Кунжутне песто
Інгредієнти на 4 порції соуса
- Кунжутна паста (урбеч) ТМ Еколія – 3 столові ложки;
- Олія кунжутна ТМ Еколія – 1 ст. л;
- Сік лимону – 2 ст. л;
- Базилік – пучок;
- Сіль за смаком;
- Сушений часник – 1/4 ч. л;
- Пудра з сушеної зелені – 1/2 ч. л;
Інструкція з приготування кунжутного песто
- Змішати всі інгредієнти .
- За потреби долати води.
- Перекласти у соусник.
- Охолодити протягом години.
- Змішати з пастою або рисом.
- Посипати готову страву пудрою із зелені.
Японський кунжутний соус
Інгредієнти на 4 порції соуса
- Кунжутна паста ТМ Еколія – 3 ст. л;
- Кунжутна олія ТМ Еколія – 1 ст. л;
- Рисовий оцет – 2 ст. л;
- Соєвий соус – 1 ст. л;
- Мед – 2 чайні ложки.
Інструкція з приготування японського кунжутного соуса
- Підготувати всі інгредієнти.
- Змішати в мисці, або в блендері.
- За бажанням додати води.
Цей соус чудово підходить для салатів зі свіжих овочів.
Секрет досконалого блюда часто криється у соусі. Три чудові рецепти соусів на основі пасти, які ми пропонуємо, дозволять вам підкреслити смак будь-якої страви та додати їй неповторного аромату і текстури. Незалежно від того, який соус ви оберете — класичний, вершковий або пікантний, — кожен з них стане вдалим доповненням до вашого кулінарного шедевру.
Не чекайте, щоб спробувати ці неймовірні соуси! Замовляйте необхідні інгредієнти у нашому магазині Еколія та створюйте вишукані страви вдома. Здивуйте своїх близьких неперевершеними смаковими поєднаннями разом з Еколія!