Чорничні мафіни на кокосовій олії
Наприкінці 18 сторіччя в Англії з’являються маленькі смажені оладки, на один укус, щось на зразок наших оладок. Називаються вони “мафіни”.
Як правило, готуються вони для обслуги великих будинків із залишків тіста на пироги, куди додаються різні начинки.
Згодом мафіни покидають будинки і стають елементом вуличної їжі.
Про це свідчить вірш кінця вже 19 сторіччя, в якому зустрічається рядок “Hark! the shrill Muffin-Man his Carol plies.” або “Слухай, пронизливо на вулиці звучать колядки і кричить торгівець мафінами!”
Згодом мафіни перетинають океан і змінюється спосіб їх приготування. Пательню замінюють формочки для випікання кексів, відповідно змінюється зовнішній вигляд виробу. Мафін стає схожим на маленький кексик.
Начинки у мафінів можуть бути досить різні: м’ясні і овочеві, солодкі і солоні, а склад тіста незмінний, тісто на яйцях, молоці або кефірі, соді або розпушувачі і, звичайно, що жир. Або вершкове масло, або маргарин, або олія.
Саме жири надають мафінами тієї легкості і пухнастої текстури.
Тому пропонуємо Вам використати нашу олію з кокосу, щоб приготувати незабутні ягідні мафіни.
Інгредієнти для чорничних мафінів на кокосовій олії:
- 2 яйця
- 100 мл молока
- 100 г цукру
- 80 мл олії кокосу ТМ “Еколія”
- 250 г пшеничного борошна
- 7 г розпушувача
- 5 г ванільного цукру
- 120 г ягод
Інструкція з приготування чорничних мафінів на кокосовій олії
- Яйця змішуємо із цукром. Додаємо розтоплену кокосову олію і молоко.
- Борошно змішуємо з ванільним цукром та розпушувачем. Додаємо борошно до рідких інгредієнтів. Вимішуємо тісто.
- Залишаємо дві ложки борошна і додаємо до нього заморожені ягоди. Додаємо ягоди до тіста і обережно перемішуємо.
- Ложкою викладаємо тісто у формочки, присипаємо верх цукром і випікаємо при температурі 180 С 20 – 25 хв. Випікаємо мафіни до золотистої скоринки, перевіряючи готовність зубочисткою.
Пропонуємо Вам почати готувати всю випічку з використанням наших олійок і ви обов’язково відчуєте зміни у вашому стані , зміни на краще. Адже ми пропонуємо лише те, що готуємо з повагою до сировини, технологій і до своїх клієнтів.