• Потрібна допомога? Дзвоніть: +380636910227

Вегетаріанські млинці з грибами і тофу

Купить Вегетаріанські млинці з грибами і тофу за 0 грн

Домашні млинці з грибами і сиром тофу – це неймовірно смачно! Тонкі та еластичні, з соковитою начинкою млинчики, до ситного сніданку або вечері, загортаються в трубочки або конвертики.

Тофу, що є джерелом білка, можна побачити на поличці з сирами і кисломолочними продуктами в продуктових супермаркетах.. Цей суперфуд дуже популярний в Японії і Китаї. Тофу незаслужено обходять стороною, хоча цей продукт славиться багатством амінокислот і мікроелементів.

Тофу – це пресований сирниоподібний продукт з соєвих бобів. Його вживають вегани, люди з алергією на лактозу і віряни в піст. Цей продукт – справжній порятунок любителів сиру на дієті, адже його калорійність набагато нижча, ніж у молочних сирів – 75 калорій на 100 грамів. Тофу буває твердим, напівтвердим і м’яким. Зберігати його потрібно в холодильнику в контейнері з водою не більше 5 днів.

Млинці пропонуємо приготувати з використанням наших продуктів ТМ “Еколія”, що збережуть смак і додадуть Вам енергії.

Рецепт млинців з грибами і сиром тофу

Вегетаріанські млинці з грибами і тофу

Інгрідієнти для тіста

Інгрідієнти для начинки

  • Сир тофу – 100 г;
  • Гриби шампіньйони – 150 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 100 г.

Інгрідієнти для смаження

  • Кунжутна олія “ТМ “Еколія”- ​​5 ст.л.

Інгрідієнти для соусу

  • Паста кунжутна ТМ Еколія – 2 ст. л;
  • Вода – 4 ст. л;
  • Соєвий соус – 2 ст. л;
  • Сік половинки лимону;
  • Спеції (сумах).

Покроковий рецепт приготування вегетаріанських млинців з грибами і тофу

  1. Свіжі печериці помити й дрібно нарізати.
  2. Цибулю очистити і посікти дрібним кубиком.
  3. Обсмажте на сковороді в невеликій кількості олії всі інгредієнти на сильному вогні, помішуючи, 3 хвилини. Накрийте кришкою і протушкуйте ще протягом 5 хвилин.
  4. Охолодіть начинку.
  5. Тим часом приготуйте тісто на млинці.
  6. Просійте в миску борошно, додайте цукор, сіль, і перемішайте. Змішайте пасту і воду, доведіть до однорідності.
  7. Влийте кунжутне молоко і воду кімнатної температури (за потреби), замісіть віничком однорідне тісто. Додайте кунжутної олії й знову перемішайте. Тісто має бути негусте.
  8. Смажте на тонкій пательні для млинців.
  9. Розігрійте сковороду (бажано взяти спеціальну для млинців) і змастіть олією. Налийте тоненьким шаром тісто по всій площі сковороди, нахиляючи під невеликим кутом, щоб воно рівномірно розтеклося. Смажте на середньому вогні десь 1 хвилину, потім переверніть лопаткою на другий бік і готуйте до рум’яності. Викладіть млинець на тарілку.
  10. Якщо перший млинець вийшов грубий, додайте приблизно 50 мл води і перемішайте.
  11. Охолоджену начинку перекладіть у млинець і загорніть.
  12. Приготуйте соус.
  13. Для соусу змішайте всі інгредієнти і дайте трохи настоятися.

Багатий на лігнан (тип робочої клітковини) кунжут сприяє полегшенню кишкового транзиту, запобіганню запорів, зниженню всмоктування цукру в кишечнику. Все це значно оздоровлює весь шлунково-кишковий тракт, регулює рівень цукру в крові.

Завдяки сезаміну, який є різновидом лігнану, він знизить рівень поганого холестерину. Сезамін пов’язаний з метаболізмом жирів в організмі, тому виробляють їх оксидну в печінці. 

Поліненасичені жирні кислоти та вітамін Е, які також містяться в насінні кунжуту, мають антиоксидантні та протизапальні властивості, тому вони допомагають розслабити кровоносні судини та контролювати артеріальний тиск.

Опублікувати коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.