Вегетаріанські млинці з грибами і тофу
Домашні млинці з грибами і сиром тофу – це неймовірно смачно! Тонкі та еластичні, з соковитою начинкою млинчики, до ситного сніданку або вечері, загортаються в трубочки або конвертики.
Тофу, що є джерелом білка, можна побачити на поличці з сирами і кисломолочними продуктами в продуктових супермаркетах.. Цей суперфуд дуже популярний в Японії і Китаї. Тофу незаслужено обходять стороною, хоча цей продукт славиться багатством амінокислот і мікроелементів.
Тофу – це пресований сирниоподібний продукт з соєвих бобів. Його вживають вегани, люди з алергією на лактозу і віряни в піст. Цей продукт – справжній порятунок любителів сиру на дієті, адже його калорійність набагато нижча, ніж у молочних сирів – 75 калорій на 100 грамів. Тофу буває твердим, напівтвердим і м’яким. Зберігати його потрібно в холодильнику в контейнері з водою не більше 5 днів.
Млинці пропонуємо приготувати з використанням наших продуктів ТМ “Еколія”, що збережуть смак і додадуть Вам енергії.
Рецепт млинців з грибами і сиром тофу
Інгрідієнти для тіста
- Борошно – 150 гр;
- Паста з насіння кунжуту ТМ “Еколія” – 50 гр;
- Вода – 200-250 мл;
- Яйця – 2 шт.;
- Сіль – 1 ч.л.;
- Кунжутна олія “ТМ “Еколія”– 2 ст.л.
Інгрідієнти для начинки
- Сир тофу – 100 г;
- Гриби шампіньйони – 150 шт.;
- Цибуля ріпчаста – 100 г.
Інгрідієнти для смаження
- Кунжутна олія “ТМ “Еколія”- 5 ст.л.
Інгрідієнти для соусу
- Паста кунжутна ТМ Еколія – 2 ст. л;
- Вода – 4 ст. л;
- Соєвий соус – 2 ст. л;
- Сік половинки лимону;
- Спеції (сумах).
Покроковий рецепт приготування вегетаріанських млинців з грибами і тофу
- Свіжі печериці помити й дрібно нарізати.
- Цибулю очистити і посікти дрібним кубиком.
- Обсмажте на сковороді в невеликій кількості олії всі інгредієнти на сильному вогні, помішуючи, 3 хвилини. Накрийте кришкою і протушкуйте ще протягом 5 хвилин.
- Охолодіть начинку.
- Тим часом приготуйте тісто на млинці.
- Просійте в миску борошно, додайте цукор, сіль, і перемішайте. Змішайте пасту і воду, доведіть до однорідності.
- Влийте кунжутне молоко і воду кімнатної температури (за потреби), замісіть віничком однорідне тісто. Додайте кунжутної олії й знову перемішайте. Тісто має бути негусте.
- Смажте на тонкій пательні для млинців.
- Розігрійте сковороду (бажано взяти спеціальну для млинців) і змастіть олією. Налийте тоненьким шаром тісто по всій площі сковороди, нахиляючи під невеликим кутом, щоб воно рівномірно розтеклося. Смажте на середньому вогні десь 1 хвилину, потім переверніть лопаткою на другий бік і готуйте до рум’яності. Викладіть млинець на тарілку.
- Якщо перший млинець вийшов грубий, додайте приблизно 50 мл води і перемішайте.
- Охолоджену начинку перекладіть у млинець і загорніть.
- Приготуйте соус.
- Для соусу змішайте всі інгредієнти і дайте трохи настоятися.
Багатий на лігнан (тип робочої клітковини) кунжут сприяє полегшенню кишкового транзиту, запобіганню запорів, зниженню всмоктування цукру в кишечнику. Все це значно оздоровлює весь шлунково-кишковий тракт, регулює рівень цукру в крові.
Завдяки сезаміну, який є різновидом лігнану, він знизить рівень поганого холестерину. Сезамін пов’язаний з метаболізмом жирів в організмі, тому виробляють їх оксидну в печінці.
Поліненасичені жирні кислоти та вітамін Е, які також містяться в насінні кунжуту, мають антиоксидантні та протизапальні властивості, тому вони допомагають розслабити кровоносні судини та контролювати артеріальний тиск.