• Потрібна допомога? Дзвоніть: +380636910227

Тар-тар з лосося та авокадо з олією насіння конопель

Купить Тар-тар з лосося та авокадо з олією насіння конопель за 0 грн

В історії страв вважається, що завдячуємо ми назві “тар-тар” одноіменному народу “татари”, які клали шматки м’яса під сідла своїх коней, щоб воно розм’якшувалося і солилося в, вибачте, солі від кінського поту, в дорозі. Після чого вживали його в їжу в сирому вигляді ( і виживали ж!) Ця історія, ймовірно, є більше міфом, ніж історичним фактом, але вона додала романтичний флер до походження страви.

У Середньовічній Європі сирий яловичий фарш, часто змішаний зі спеціями, був згаданий в кулінарних книжках, але це не був “тартар” у сучасному розумінні.

З часом, окрім яловичини, почали використовувати інші інгредієнти для тартару – рибу (лосось, тунець), морепродукти, а також овочі. Концепція дрібно нарізаних свіжих інгредієнтів, заправлених соусом, стала ключовою для тартару.

Сьогодні тартар – це популярна страва у всьому світі, що цінується за свій свіжий смак, делікатну текстуру та можливість експериментувати з різними комбінаціями інгредієнтів.

Покроковий рецепт тартару з лосося, авокадо та огірка з конопляною олією ТМ “Еколія”
Цей рецепт простий у виконанні та дозволяє максимально розкрити смак свіжих інгредієнтів.

Тар-тар з лосося та авокадо з олією насіння конопель

Інгредієнти на 2 порції Тар-тару з лосося та авокадо

Для тартару:

  • Слабосолене філе лосося (без шкіри та кісток, якісне, для суші/сашимі) – 200 г
  • Стигле авокадо – 1 шт.
  • Свіжий огірок (бажано без великого насіння) – 1 шт. середнього розміру
  • Червона цибуля або цибуля-шалот – ¼ маленької цибулини (за бажанням, для пікантності)
  • Свіжий кріп або інша зелень (петрушка, кінза) – 1-2 ст.л. дрібно нарізаної

Для заправки:

  • Олія конопель ТМ “Еколія” – 2-3 ст.л.
  • Сік половини лимона (або за смаком)
  • Діжонська гірчиця – ½ ч.л. (за бажанням, для легкого пікантного акценту)
  • Сіль – за смаком
  • Свіжомелений чорний перець – за смаком

Додатково (для подачі):

  • Тонкі скибочки підсмаженого багета, тости або крекери
  • Свіжа гілочка зелені для прикраси

Приготування Тар-тару з лосося та авокадо

Підготовка інгредієнтів:

  • Лосось: Дуже гострим ножем наріжте філе лосося дрібними кубиками (приблизно 0.5-0.7 см). Важливо, щоб шматочки були однаковими. Перекладіть у середню миску.
  • Огірок: Очистіть огірок від шкірки (якщо вона жорстка) і видаліть велике насіння, якщо воно є. Наріжте огірок такими ж дрібними кубиками, як лосось. Додайте до лосося.
  • Авокадо: Розріжте авокадо навпіл, видаліть кісточку. М’якоть вийміть ложкою і також наріжте дрібними кубиками. Додайте до лосося та огірка.
  • Цибуля (за бажанням): Якщо використовуєте, дуже дрібно наріжте червону цибулю або шалот. Додайте до решти інгредієнтів.
  • Зелень: Дрібно наріжте кріп (або іншу зелень) і додайте в миску.

Приготування заправки:

В окремій невеликій мисці змішайте олію конопель, свіжовичавлений лимонний сік, діжонську гірчицю (якщо використовуєте), сіль та свіжомелений чорний перець. Добре перемішайте вінчиком до однорідності. Скуштуйте і відкоригуйте смак за необхідності.

Змішування тартару:

  • Вилийте заправку на підготовлені інгредієнти в мисці.
  • Акуратно, але ретельно перемішайте все лопаткою або ложкою. Робіть це обережно, щоб не перетворити авокадо на пюре і не пошкодити ніжні шматочки лосося. Ваше завдання – рівномірно розподілити заправку та об’єднати всі інгредієнти.

Подача Тар-тару з лосося та авокадо

Тар-тар з лосося та авокадо з олією насіння конопель
  • Для красивої подачі ви можете використати кулінарне кільце. Помістіть кільце на сервірувальну тарілку або в невелику скляну креманку, як на вашому фото.
  • Акуратно викладіть тартар у кільце, злегка утрамбуйте ложкою, щоб він тримав форму.
  • Обережно зніміть кільце.
  • Прикрасьте зверху свіжою гілочкою зелені.
  • Подавайте негайно з тостами, крекерами або підсмаженим багетом.

Поради:

  • Свіжість: Використовуйте тільки найсвіжіші та найякісніші інгредієнти, особливо це стосується лосося.
  • Охолодження: Перед подачею можна поставити тартар у холодильник на 10-15 хвилин, щоб смаки краще поєдналися і він був прохолодним.
  • Варіації: Ви можете додати дрібно нарізані каперси для пікантності, трохи цедри лимона для більшого аромату або кілька крапель соусу Табаско для гостроти.
  • Конопляна олія: Вона додає особливий горіховий присмак і багато корисних властивостей. Якщо її немає, якісна оливкова олія екстра вірджин теж чудово підійде.

Якщо під руками немає кулінарного кільця, використайте креманки для морозива.

Готувати просто і смачно, і ще – дуже здОрово і здорОво, якщо використовувати нашу продукцію, виготовлену з повагою до інгредієнтів і любов’ю. Ваша ТМ “Еколія”

Опублікувати коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.