• Потрібна допомога? Дзвоніть: +380636910227

Бретонська галета з гречаного борошна та овочами

Купить Бретонська галета з гречаного борошна та овочами за 0 грн

Наші подорожі з продукцією ТМ “Еколія” привели нас цього разу у Бретонь. Цей омитий з одного боку Ла-Маншем, а з іншого – атлантичним океаном півострів у північно-західній частині Франції, має багато простих сільських рецептів, які потім перекочували в інші кухні світу.

Бретонська кухня багата на страви з морепродуктами, що логічно, а ще – гречкою, що дуже ріднить її з українською кухнею. Гречане борошно дало бретонцям млинці з гречаного борошна, а також відому бретонську гречану галету. Як правило, найдавніші види галет – солоні та містять начинки зі смажених сардин, сосисок або яєць із сиром.

Галета – відкритий пиріг французького походження, який відрізняється простотою приготування та універсальністю. Своїм простуватим і злегка недбалим виглядом галета завоювала інстаграмний простір і полюбилася господинями за швидкість приготування. Гречане борошно надає галетам особливого смаку та текстури, роблячи їх більш корисними та доступними для людей з непереносимістю глютену. А гірчична олія в тісті, пасуватиме до овочевої начинки та стане таким собі привітом з регіону Діжон, де гірчиця є не лише приправою, а й цінною олійною культурою.

Тісто можна виготовити з суміші вівсяного та гречаного борошна і тоді ви отримаєте безглютеновий продукт. Зараз безглютенова випічка стає все більш популярною, і не лише серед людей з целіакією або непереносимістю глютену, тому що має певні переваги:

  • Покращення травлення: Для людей з чутливим кишечником або непереносимістю глютену, відмова від глютену може значно покращити травлення та зменшити дискомфорт.
  • Підвищення енергії: Багато людей, які перейшли на безглютенову дієту, відзначають збільшення рівня енергії та покращення загального самопочуття.
  • Зменшення запалення: Глютен може викликати запальні процеси в організмі, особливо у людей з автоімунними захворюваннями. Безглютенова дієта може допомогти зменшити запалення та покращити стан здоров’я.
  • Різноманіття раціону: Безглютенова випічка відкриває нові можливості для експериментів з різними видами борошна та інгредієнтами, що дозволяє урізноманітнити раціон та зробити його більш цікавим.

Є також цікава традиція в цих бретонських суворих землях, пов’язана з галетами. Коли молодята переступають поріг свого нового житла, вони викидаю в темне місце першу випечену в цьому будинку галету. Таким чином вони задобрюють минуле, яке зберігають ці стіни і закликають майбутнє на щастя.

Гречана галета з томатами та моцарелою

Бретонська галета з гречаного борошна та овочами

Інгредієнти:

Для тіста:

Для начинки:

  • 3-4 стиглих томати, нарізаних кружальцями;
  • 150 г. моцарели, нарізаної кружальцями;
  • 1 зубчик часнику, подрібнений;
  • 2 ст. л. олії гірчичних зерен ТМ “Еколія”;
  • 1 ст.л. лимонного тим’яну;
  • Свіжі трави (шпинат та рукола ) для прикраси;
  • Сіль і перець за смаком.

Приготування гречаної галети з томатами та моцарелою:

Приготування тіста:

  • У великій мисці змішайте вівсяне та гречане борошно з сіллю.
  • Додайте окріп.
  • Додайте рижієву олію та вимішайте.
  • Загорніть тісто в харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.

Підготовка начинки:

  • Розігрійте гірчичну олію на сковороді і обсмажте часник до золотистого кольору.
  • Додайте томати, посоліть, поперчіть і тушкуйте на середньому вогні 5-7 хвилин, поки вони не стануть м’якими.

Формування галети:

  • Розігрійте духовку до 180°C.
  • На злегка присипаній борошном поверхні розкачайте тісто в коло діаметром близько 30 см.
  • Викладіть на тісто томати, зверху розкладіть кружальця моцарели.
  • Посипте лимонним чебрецем.
  • Загніть краї тіста до центру, залишаючи середину відкритою.
  • Випікайте галету в духовці 25-30 хвилин, поки тісто не стане золотистим, а моцарела не розплавиться.

Подача галети з гречаного борошна та овочами:

Дайте галеті трохи охолонути, потім прикрасьте травами і подавайте.

Бретонська галета з гречаного борошна та овочами

Поради:

  • Для більш насиченого смаку можна додати до начинки оливки, каперси або в’ялені томати.
  • Замість моцарели можна використовувати фету, бринзу або інший м’який сир.
  • Рижієва олія має специфічний смак, завдяки чому вона буде гарно поєднується з гречаним борошном та томатами.
  • Лимонний чебрець можна замінити на звичайний.
  • Для приготування тіста гречаної галети з томатами та моцарелою можна використовувати кухонний комбайн, щоб прискорити процес.

Смачні пригоди та подорожі з ТМ “Еколія” продовжуються, залишайтеся з нами на смачній хвилі якісних продуктів.

Опублікувати коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.