Салат імператриці Сісі або Омолоджуючий весняний салат
З цим рецептом ви отримаєте можливість підтримати свій організм і омолодити його. Олія виноградних кісточок поверне пружність вашій шкірі, очистить стінки судин після важкої їжі зими та наповнить енергією. А гірчична олія, що ідеально підходить для смаження, надасть салату неповторного аромату і смаку.
Прикрасити салат можна будь якими їстівними квітами, такими як братки, листя півонії, нагідки або красолі (настурції) в залежності від сезону. Кажуть, квіткова кулінарія набула свого розквіту спочатку у Давній Греції та Єгипті, а також за часи Австро-Угорщини, особливо при дворі імператриці Сісі. Улюблені солодощі прекрасної дами – зацукровані фіалки досі є обов’язковим сувеніром, який везуть з Відня.
Квіткова вода з настурцією подавалася при дворі перед кожним прийомом страв, щоб покращити травлення і запобігти переїданню.
Щоб прикрасити салати використовувалися листя та квіти з ранньої весни до пізньої осені: від фіалок і медуниці, до гіркуватих на смак осінніх хризантем.
Зелене яблуко і горіхи кеш’ю будуть ідеальним доповненням соковитої і хрумкої основи салату.
Тож дуже радимо цей салат включити в раціон весняного і літнього харчування, коли зелень має найбільшу силу, а олії холодного віджиму від “ТМ Еколія” допоможуть швидко відновити рівень енергії в організмі без зайвих калорій.
Інгредієнти для приготування салату імператриці Сісі на 4 порції:
- Салат зелений – 2 пучка;
- Салат айсберг – 1 головка;
- Рукола – 50 г;
- М’ята свіжа – 10 г;
- Яблуко зелене – 1 шт;
- Гриби печериці – 100 г;
- Горіхи кеш’ю – 40-50 г;
- Цибуля червона – 50 г;
- Сік половини лимона;
- Соєвий соус – 1 столова ложка;
- Олія гірчиці для смаження – 2 столові ложки;
- Олія виноградної кісточки для заправки – 2 столові ложки;
- Сіль;
- Прованські трави;
- Їстівні квіти.
Приготування салату імператриці Сісі:
- Промити і нарізати гриби скибочками товщиною до 0,5 см.
- Розігріти пательню, налити на розігріту пательню гірчичну олію, викласти гриби і обсмажити.
Важливо! Не соліть гриби, вони втратять свою вологу.
- Викладіть обсмажені гриби на тарілку, полийте столовою ложкою соєвого соусу та присипте травами.
- Салати промити і порвати руками.
- Руколу промити, ретельно перебрати, очистити довгі кінчики і також порвати руками.
- Квіти для прикраси промити, обсушити паперовим рушником.
- Зелене яблуко очистити від шкірки в нарізати крупним кубиком.
- Приготувати заправку: змішати лимонний сік і олію виноградних кісточок, долати у суміш сіль і трави.
- Збираємо салат: к великій глибокій мисці викладаємо на дно мікс салатів і руколи, додаємо печериці, яблука і горіхи кеш’ю. Поливаємо заправкою і прикрашаємо їстівними квітами і гілочками м’яти.
Найкраще смакує одразу після приготування, тож подавайте цей салат з-під ножа.