• Потрібна допомога? Дзвоніть: +380636910227

Салат імператриці Сісі або Омолоджуючий весняний салат

Купить Салат імператриці Сісі або Омолоджуючий весняний салат за 0 грн

З цим рецептом ви отримаєте можливість підтримати свій організм і омолодити його. Олія виноградних кісточок поверне пружність вашій шкірі, очистить стінки судин після важкої їжі зими та наповнить енергією. А гірчична олія, що ідеально підходить для смаження, надасть салату неповторного аромату і смаку.

Прикрасити салат можна будь якими їстівними квітами, такими як братки, листя півонії, нагідки або красолі (настурції) в залежності від сезону. Кажуть, квіткова кулінарія набула свого розквіту спочатку у Давній Греції та Єгипті, а також за часи Австро-Угорщини, особливо при дворі імператриці Сісі. Улюблені солодощі прекрасної дами – зацукровані фіалки досі є обов’язковим сувеніром, який везуть з Відня. 

Квіткова вода з настурцією подавалася при дворі перед кожним прийомом страв, щоб покращити травлення і запобігти переїданню.

Щоб прикрасити салати використовувалися листя та квіти з ранньої весни до пізньої осені: від фіалок і медуниці, до гіркуватих на смак осінніх хризантем.

Зелене яблуко і горіхи кеш’ю будуть ідеальним доповненням соковитої і хрумкої основи салату.

Тож дуже радимо цей салат включити в раціон весняного і літнього харчування, коли зелень має найбільшу силу, а олії холодного віджиму від “ТМ Еколія” допоможуть швидко відновити рівень енергії в організмі без зайвих калорій.

Рецепт салату імператриці Сісі

Інгредієнти для приготування салату імператриці Сісі на 4 порції: 

  • Салат зелений – 2 пучка;
  • Салат айсберг – 1 головка;
  • Рукола – 50 г;
  • М’ята свіжа – 10 г;
  • Яблуко зелене – 1 шт;
  • Гриби печериці – 100 г;
  • Горіхи кеш’ю – 40-50 г;
  • Цибуля червона – 50 г;
  • Сік половини лимона;
  • Соєвий соус – 1 столова ложка;
  • Олія гірчиці для смаження – 2 столові ложки;
  • Олія виноградної кісточки для заправки – 2 столові ложки;
  • Сіль;
  • Прованські трави;
  • Їстівні квіти.

Приготування салату імператриці Сісі:

  1. Промити і нарізати гриби скибочками товщиною до 0,5 см.
  2. Розігріти пательню, налити на розігріту пательню гірчичну олію, викласти гриби і обсмажити.

Важливо! Не соліть гриби, вони втратять свою вологу.

  1. Викладіть обсмажені гриби на тарілку, полийте столовою ложкою соєвого соусу та присипте травами. 
  2. Салати промити і порвати руками.
  3. Руколу промити, ретельно перебрати, очистити довгі кінчики і також порвати руками.
  4. Квіти для прикраси промити, обсушити паперовим рушником.
  5. Зелене яблуко очистити від шкірки в нарізати крупним кубиком.
  6. Приготувати заправку: змішати лимонний сік і олію виноградних кісточок, долати у суміш сіль і трави.
  7. Збираємо салат: к великій глибокій мисці викладаємо на дно мікс салатів і руколи, додаємо печериці, яблука і горіхи кеш’ю. Поливаємо заправкою і прикрашаємо їстівними квітами і гілочками м’яти.

Найкраще смакує одразу після приготування, тож подавайте цей салат з-під ножа.

Опублікувати коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.