• Потрібна допомога? Дзвоніть: +380636910227

Соняшникова халва з пастою з конопель та арахісовою пастою: Дві халви і притча

Купить Соняшникова халва з пастою з конопель та арахісовою пастою: Дві халви і притча за 0 грн

“Скільки разів не кажи “халва”, солодше в роті не стане”

– каже давнє арабське прислів’я.

Тому сьогодні для задоволення і здоров’я ми дамо вам одразу два рецепти. З пастою конопель і з арахісової пастою.

Улюблені солодощі Сходу так давно перекочували до наших широт, що ми і не здогадуємося іноді, наскільки вони древні і які різноманітні. Про халву навіть є притча про відомого муллу Ходжу Насреддіна.

Якось мулла попросив дружину приготувати багато халви і дав їй все необхідне для цього, а потім з’їв майже всю халву. Та серед ночі мулла розбудив дружину.

  • — Мені спало на думку важлива думка.
  • — Яка?
  • — Принеси мені решту халви, і я скажу її тобі.  Коли дружина принесла халву і  повторила своє запитання, Насреддін першим ділом розправився з халвою, а потім сказав:
  • — Мені спало на думку, що ніколи не треба йти спати, перш ніж не з’їси всю халву, яка була приготована вдень.

Тож, щоб і муллу не образити і себе потішити, пропонуємо приготувати халву з запасом. Тим більше, що ці солодощі гарно зберігаються тривалий час в холодильнику.

Рецепт соняшникової халви з пастою та конопель

Інгредієнти соняшникової халви з пастою та конопель

Покроковий рецепт на 20 кульок халви.

  1. Обсмажте на сухій пательні 250 г очищеного соняшникового насіння до моменту, поки воно не набуде легкого коричневий відтінку. Періодично помішуйте лопаткою, щоб воно не пригоріло.
  2. Зніміть насіння з вогню та залиште вистигати. Тим часом приготуйте сироп.
  3. З’єднайте в сотейнику 50 мл води зі 150 г цукру. Варіть сироп на середньому вогні, поки він не набуде легкого солом’яного кольору, це приблизно 10 хвилин. Ні в якому разі не перемішуйте його, щоб не запустити процес кристалізації.
  4. Перебийте насіння в блендері до стану пухкої мішкої крихти. Чим дрібніше буде його структура, тим ніжнішою і одноріднішою буде халва. Пересипте крихту в миску.
  5. Перелийте готовий гарячий сироп в мисочку до насіння і швидко перемішайте.
  6. Додайте у суміш 100 г конопляної пасти та знову перемішайте.
  7. Сформуйте кульки однакової величини та ваги. Обваляйье в лущеному насінні конопель.
  8. Залиште на одну годину, якщо є час – то краще на кілька годин, в холодильнику.
  9. Подавайте, як цукерки до кави і чаю. Або просто смакуйте і насолоджуйтеся.

Халва з арахісовою пастою

Інгредієнти халви з арахісовою пастою на 12 порцій

Приготування

  1. Насіння і горіхи обсмажити до аромату і золотистого кольору.
  2. Перекласти насіння і горіхи в чашу блендері і подрібнити.
  3. Додати олію, мед, арахісові пасту і перемішати.
  4. Застелити прямокутну форму пергаментом і викласти халву .
  5. Розрівняти і поставити для застигання в холодильник.
  6. Готову халву порізати на порційні ромбики.

Опублікувати коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.