• Потрібна допомога? Дзвоніть: +380636910227

Чим відрізняється арахісова паста від урбечу?

Купить Чим відрізняється арахісова паста від урбечу? за 0 грн

Арахіс цілком заслужено користується колосальною популярністю у адептів здорового способу життя та правильного харчування. Хрумкі горішки з ніжним смаком допомагають оперативно «заморити черв’ячка», наситити організм білком і підзарядити енергією протягом дня. Величезний послужний список арахісу, його високі нутритивні властивості призвели до появи такого гастрономічного вишукування як арахісова паста. Перебиті до стану густої суміші горішки зручно намазувати на хліб, змішувати з улюбленими кашами, використовувати як заправки для салатів або просто їсти зі свіжими фруктами як корисний десерт.

Однак, вирушивши в магазин за порцією горіхових ласощів, ви напевно знайдете на полиці класичну арахісову пасту та урбеч із зерен арахісу. Тут ви поставите дуже закономірним питанням: «А в чому ж різниця?!». Склад обох баночок буде практично ідентичний, а тому список питань буде збільшуватися: «Яку пасту краще взяти?», «Що корисніше?», «Що краще з погляду смаку?». Пропонуємо розібратися у тонкощах арахісових паст разом.

Урбеч: що це таке і чим він корисний?

Чим відрізняється арахісова паста від урбечу?

Урбеч – це страва родом із Кавказу. Зазвичай його готують шляхом перетирання насіння і горіхів між кам’яними жоренами. Млини завжди обертаються з певною швидкістю, перетираючи сировину до консистенції щільної та в’язкої маси.

Щоб зберегти всю цінність готового продукту необхідно уникнути перегрівання урбечу в процесі перемелювання арахісу. Деякі виробники горіхового суперфуду намагаються знизити собівартість кінцевого продукту і додають до складу урбечу дешеву олію та цукор. У продуктах від “Еколія” таких сумнівних добавок ви не знайдете. Ми готуємо виключно першокласну пасту, до складу якої входить лише арахіс і нічого зайвого. Баночка урбеча “Еколія” – це:

  • цінна криниця корисних властивостей сирого, необробленого термічно, арахісу;
  • високопоживний продукт із високим вмістом білка;
  • набір вітамінів В, Е, РР:
  • скарбниця важливих для організму людини мікроелементів – калію, магнію, цинку та міді;
  • джерело поліфенолів, компонентів, що сприяють зміцненню судин і підвищенню згортання крові.

Головна відмінність класичної пасти від урбечу — особливо обробки арахісового зерна. Урбеч завжди готують із сирого горіха. Для пасти арахіс попередньо обсмажують.

Технологія приготування класичної арахісової пасти

Чим відрізняється арахісова паста від урбечу?

Як уже згадувалося раніше, для виготовлення арахісової пасти горіхи попередньо проходять стадію обсмажування. Термічна обробка здійснюється при температурі 200 С, після чого зерно відразу ж охолоджується. В результаті такого різкого температурного перепаду паста втрачає всі вітаміни Е і С, що містяться в арахісі. При цьому кількість вітамінів групи В, фолієвої кислоти і тіаміну скорочується в готовому продукті майже вдвічі.

  1. Весь виробничий процес приготування арахісової пасти включає п’ять ключових етапів:
  2. Швидке охолодження зерна за допомогою спеціальних вентиляторів.
  3. Очищення зерен від коричнево-червоної шкіри.
  4. Подрібнення горіхів до консистенції борошна чи пасти.
  5. Змішування подрібненого арахісу з арахісовим маслом для покращення консистенції та смаку готового продукту.
  6. Охолодження пасти та розфасовка по герметичних банках.

Іноді в пасту додають дрібний арахісовий кранч, сіль, шоколад чи сухофрукти. Таким чином вдається створити унікальні варіації делікатесу і зробити класичну пасту оригінальнішою з погляду смаку.

Урбеч чи паста – яку інтерпретацію арахісу вибрати?

Чим відрізняється арахісова паста від урбечу?

Калорійність

Якщо ви стежите за калорійністю продуктів і прагнете схуднення, урбеч може бути більш підходящим вибором для вас. Його калорійність становить 350 ккал на 100 г, тоді як та ж кількість арахісової пасти містить уже 582 ккал.

Нутритивність

Крім того, в урбечі порівняно з пастою міститься більше білка та менше жиру. Це означає, що такий продукт може бути затребуваним серед спортсменів, які прагнуть наростити м’язову масу.

Текстура

Роблячи вибір на користь того чи іншого продукту, важливо також враховувати їхню текстуру. Арахісова паста щільніша і легше перетравлюється в шлунку, що робить її ідеальним рішенням для людей з чутливим шлунком. Урбеч, навпаки, містить велику кількість грубої клітковини, яка може провокувати подразнення органів шлунково-кишкового тракту.

Смак

Зрештою, смак також відіграє роль. Урбеч має характерний терпкий присмак необсмажених ядер арахісу. У пасти за рахунок термічної обробки смак виходить набагато м’якшим і делікатнішим.

Якщо раніше ви ніколи не їли ні того, ні іншого суперфуду, замовте на пробу обидва продукти. Урбеч в інтернет-магазині “Еколія” абсолютно точно підкорить вас ніжністю текстур, багатим вітамінним складом і винятковим смаком.

Опубліковано в
#Все про олії

Опублікувати коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.