Чим корисна гірчична олія холодного віджиму?
Гірчична олія холодного віджиму – це цінний суперфуд, багатий величезною кількістю вітамінів і поживних речовин. Продукт має безліч корисних властивостей і високо цінується дієтологами, нутриціологами та людьми, які піклуються про своє харчування і здоров’я загалом.
Що таке гірчична олія холодного віджиму?
Гірчичну олію холодного віджиму виробляють із насіння жовтої гірчиці методом механічного пресування за низьких температур. Цей процес дає змогу зберегти всі цінні поживні речовини та корисні компоненти олії. Кожна пляшечка гірчичного нектару від “Еколія” – добірний концентрат найсвіжіших зерен преміальної якості, в якому зібрані тільки найкращі властивості продукту.
Готова олія має характерний гірчичному соусу яскравий жовтий відтінок і насичений, але при цьому делікатний пряний смак. Олія, вироблена шляхом холодного віджиму, багата на високий вміст поліненасичених жирних кислот, вітамінів і мінералів. У складі суперфуду можна знайти:
- вітаміни А, Е, D, К, F, В-комплекс – В3, В4 і В6;
- жирні кислоти Омега-3, Омега-6 і Омега-9;
- мікро- і макроелементи, серед яких цинк, натрій, калій, кальцій, магній і залізо;
- фітостероли, хлорофіл і фітонциди.
Крафтове виробництво, відмова від смакових підсилювачів і харчових добавок – головний секрет першокласної якості гірчичної олії “Еколія”.
Навіщо вживати гірчичну олію холодного віджиму?
Різноманіття цінних компонентів, що входять до складу гірчичного еліксиру, визначає його корисні характеристики:
- Антиоксидантні властивості олії допомагають боротися з вільними радикалами, запобігати розвитку запальних процесів в організмі та сповільнювати процес його старіння.
- Продукт є важливим компонентом для підтримки краси. Він позитивно впливає на стан шкіри, волосся і нігтів, наповнює розкішним сяйвом перших і сприяє зміцненню останніх.
- Здатність олії нормалізувати ліпідний обмін, поліпшити жовчовідтік і роботу печінки дає змогу підтримувати здоров’я всієї травної системи та виступати як профілактика захворювань ШКТ.
- Високий вміст вітаміну А в складі гірчичної олії позитивно впливає на нервову систему, покращує зір, пам’ять і посилює стресостійкість.
- Олія зерен гірчиці позитивно впливає і на кровоносну систему організму. Регулярне вживання цього продукту є прекрасною профілактикою атеросклерозу, перешкоджає утворенню холестеринових бляшок і тромбозів.
Крім того, застосування гірчичної олії:
- Сприяє прискоренню обміну речовин і допомагає схуднути.
- Покращує опірність організму інфекціям і вірусам.
- Сприяє виведенню солей і токсинів з організму, надає потужний детокс-ефект.
- Допомагає зняти запалення ротової порожнини і позбутися симптомів пародонтозу шляхом втирання олії в ясна.
- Підвищує стійкість організму до грибкових захворювань і дерматитів.
Галузі застосування гірчичної олії
Кулінарія
Гірчична олія може бути використана в приготуванні різних страв, таких як салати, маринади, соуси та заправки. Її пряний смак надає особливого аромату і пікантного смаку звичній їжі. Продукт також використовується під час виготовлення випічки, надаючи їй золотистого відтінку і запобігаючи надмірному висиханню тіста.
Медицина
У медичних цілях олію із зерен гірчиці використовують як засіб для поліпшення апетиту, комплексного лікування цирозу та жирової дистрофії печінки. Вона ефективна як протигельмінтний засіб у боротьбі з різними гельмінтозами. Застосування олії також зменшує ризик ускладнень під час пологів і покращує процес лактації.
Косметологія
Гірчична олія вважається чудовим засобом для догляду за шкірою. Вона зволожує її, вирівнює тон, сприяє загоєнню мікротравм і тріщин. Крім того, олію часто додають у маски для волосся, щоб надати локонам розкішного блиску та об’єму.
“Еколія” – джерело вишуканого смаку та міцного здоров’я
Гірчична олія холодного віджиму від “Еколія” – це водночас смачна заправка улюблених страв і джерело здоров’я. Лише одна пляшечка цього суперфуду здатна перетворити на кулінарний шедевр звичну їжу та підтримати працездатність усього організму.
Так, це варто уваги, актуальна тема, яка заслуговує на обговорення.
Який відсоток ерукової кислоти у вашій олії і безпосередньо у гірчичному зерні, яке використовуєте для тиснення? Бо зі здорової вона перетвориться вмить на нездорову і саме шкідливу для серцево-судинної системи, якщо той рівень ерукової кислоти не відповідає певному гранично допустимому значенню.
Це дуже доречне зауваження. І напевно мало хто із споживачів знає про такий важливий параметр саме для олії з гірчиці , ріпаку і інших ,з їх сімейства. Дійсно -ерукова кислота ,яка міститься в цих культурах може бути шкідливою. А саме ,говорять про негативний вплив великих показників на серце. Європейські та українські нормативні документи говорять нам про обмеження 2% від об'єму. Воно є абсолютно безпечним. І дійсно , виробники зерна та олії мають слідкувати за цим показником , якщо хочуть ,щоб їх продукт продавався в Україні та Європі. Так само наше виробництво обов'язково контролює цей показник. Ми Проводим періодичні аналізи готової продукції в державній лабораторії держстандарту. І разом з іншими показниками і факторами безпеки перевіряється вміст ерукової кислоти у гірчичній олії. Ці показники далі відображаються в декларації виробника, куди вносяться всі необхідні данні. Ми не впевнені , чи всі інші виробники дотримуються такої процедури, але споживачам дійсно потрібно звертати на це увагу, і цікавитись якісним посвідченням, або декларацією виробника на відповідний продукт. А ще важливо, по можливості познайомитись з самим процесом виробництва, щоб бути впевненим у якості продукту ,та мати довіру до виробника. На нашому невеликому ,крафтовому виробництві ми проводимо екскурсії , де показуємо сам процес виробництва ,та розказуємо про особливості та переваги холодного віджиму . Тож при можливості - ласкаво просимо.