• Потрібна допомога? Дзвоніть: +380636910227

Що лікує какао масло?

Купить Що лікує какао масло? за 0 грн

Масло какао – природний скарб, який міститься в наших улюблених шоколадних ласощах. Продукт настільки нутритивно багатий, що здатний позитивно впливати на стан буквально всього нашого організму – від шкіри і волосся до серця і мозку. Безліч антиоксидантів, корисних жирів, вітамінів та інших компонентів робить какао олію незамінним помічником в організації смачного і корисного раціону.

Какао олія: застосування в медицині

лікує какао масло

Масло какао – це джерело корисних для здоров’я компонентів. Воно містить:

  • антиоксиданти – для боротьби із запаленнями та вільними радикалами;
  • насичені жири – для підтримки здоров’я серця;
  • жирні кислоти омега-3 – для стимуляції роботи мозку і поліпшення зору.

Крім того, олія має зволожуючі властивості для здоров’я шкіри і зміцнює імунну систему. Пропонуємо поговорити про кожен із згаданих ефектів детальніше.

Багатство антиоксидантів у складі олії

Одна з вражаючих переваг масла какао полягає в його багатому вмісті антиоксидантів, що робить його не тільки смачним, а ще й поживним доповненням до повсякденного раціону.

Завдяки розмаїттю поліфенолів і флавоноїдів масло какао допомагає боротися із запаленнями і нейтралізує дію вільних радикалів — набридливих молекул, які завдають непоправної шкоди клітинам нашого організму.

Доведено, що саме завдяки протизапальному ефекту антиоксидантів, що містяться в олії, навіть вживання невеликої кількості цього продукту здатне позитивно позначитися на працездатності серця та серцево-судинної системи загалом.

Високий вміст насичених жирів для здоров’я серця

Стеаринова кислота, присутня у складі какао-олії, суттєво відрізняється від інших насичених жирів. Дослідження показали, що, на відміну від своїх колег, вона не збільшує ризик розвитку серцевих захворювань.

Більше того, какао-олія здатна позитивно впливати на ліпідний обмін та знижувати ризики серцевих нападів.

Зволожуючі властивості для здоров’я шкіри

Використання масла какао в місцевих засобах догляду за шкірою може також забезпечити потужний поживний ефект. Цей продукт вважається ідеальним помічником у регідратації сухої шкіри, заспокоєнні роздратованої та чутливої, а також лікування таких шкірних захворювань як екзема або псоріаз.

Масло какао часто рекламують за його здатність зволожувати і живити шкіру, що робить його популярним інгредієнтом у багатьох засобах для догляду за шкірою, таких як лосьйони для тіла та бальзами для губ. Продукт також містить антиоксиданти, які допомагають боротися із вільними радикалами. Останні, до речі, відповідальні за старіння клітин нашого організму.

Чиста олія какао покращує еластичність шкіри, стимулює вироблення колагену і тим самим допомагає зберігати її красу та пружність.

В цілому, додавання масла какао до повсякденного раціону позитивно позначається на стані шкіри, забезпечує їй комплексний догляд і уповільнює процеси старіння без застосування будь-яких агресивних косметичних препаратів.

Зміцнює імунну систему

лікує какао масло

Олія какао має потужні імуностимулюючі властивості, які обумовлені високим вмістом антиоксидантів і поживних речовин. Антиоксиданти допомагають захистити клітини від ушкоджень, спричинених вільними радикалами, які послаблюють імунітет та призводять до розвитку хронічних захворювань.

Олія какао також багата на вітамін E, жиророзчинну поживну речовину, яка відіграє життєво важливу роль в імунній функції. Вітамін E допомагає стимулювати вироблення природних клітин-кілерів (NK), які необхідні для боротьби з вірусами та патогенами.

Любителям шоколаду, які шукають приємний спосіб підтримати здоров’я своєї імунної системи, однозначно варто розглянути включення олії какао до свого раціону.

Опублікувати коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.