• Потрібна допомога? Дзвоніть: +380636910227

Кіноко-гохан зі смаженими лимонами (рис з грибами)

Купить Кіноко-гохан зі смаженими лимонами (рис з грибами) за 0 грн

Гастрономічні подорожі з ТМ “Еколія” тривають і цього разу вони привели нас у Японію, де основний продукт страви, рис, не лише цінують і люблять, а навіть наділяють його душею.

За легендою, за рисом і іншими злаковими доглядають не лише люди, які вирощують ці культури, а й богиня на ім’я Інарі. І статуетка цієї богині часто присутня під час приготування ритуальних страв японської кухні з рису.

Японці – системний народ, який за словами професора Ніші Кацудзо, викладеними у його книзі “Японське диво – харчування”:

“Породив суворі канони його приготування. Його варять без олії, без солі та спецій. Але найголовніше — дотримання пропорцій. Оптимальним вважається додавати до однієї склянки рису 1,25 склянки води. Тільки в цьому випадку блюдо вийде таким, яким люблять його бачити японці – “пухнастим”, як курча, що тільки що вилупилося, і вологим, як морський пісок.

Перед тим як готувати його миють у великій кількості води, домагаючись, щоб вода стала зовсім прозорою. Потім залишають у воді на 30 хвилин влітку і на 1 годину взимку, щоб він набух. Потім трепетно ​​перекладають у каструлю, додаючи належну кількість води (в пропорціях 1;1,25), і щільно закривають кришкою, яку під час варіння в жодному разі не знімають до кінця приготування. З цього приводу є старовинний дитячий віршик: навіть якщо дитина плаче від голоду, кришку не буде знято, доки рис не звариться”.

Кіноко-гохан зі смаженими лимонами

Готують японці рис без спецій і солі, лише рис і вода. А вже потім його використовують для приготування окремих страв, чи то салати, чи роли, чи перші страви, чи гарніри.

Також в японській кулінарній традицій звично готувати способом “набемоно”, дослівно “в одному горщику”, щоб інгредієнти обмінялися своїми ароматами і смаками.

Так і ми сьогодні з вами приготуємо страву з рису і грибів (Кіноко-гохан), але присмачимо її дуже цікавими нотками гірічичної олії і…смажених лимонів. Ви ще не смажили лимони? Тоді вам варто почати готувати Кіноко-гохан.

Інгредієнти на 4 порції Кіноко-гохан

Для варіння рису:

  • Рис довгозернистий – 300 г
  • Вода – 450 мл

Для приготування кіноко-гохан

  • Готовий рис – 600 г.;
  • Гриби лісові заморожені або свіжі – 300 г.;
  • Цибуля – 100 г.;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Лимон – половина;
  • Соєвий соус – 2 ст. л.;
  • Рисовий оцет – 1 ч. л. (за бажанням);
  • Мускатний горіх – дрібка меленого;
  • Перець чорний – за смаком;
  • Розмарин сушений – за смаком;
  • Коріандр мелений – за смаком;
  • Сіль – дрібка або більше (в залежності від смаку і концентрації солі у соєвому соусі);
  • Вершкове масло – 50 г.;
  • Гірчична олія ТМ “Еколія” – 40 мл.;
  • Овочевий або грибний бульйон – 200 мл.

Приготування Кіноко-гохан:

Кіноко-гохан зі смаженими лимонами
  • Готуємо рис.
  • Покрокова інструкція:
    • Промивання: Ретельно промийте рис холодною водою кілька разів.
    • Варіння: Покладіть рис у каструлю, залийте потрібною кількістю води і поставте на сильний вогонь. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть під кришкою 15-20 хвилин (час варіння залежить від сорту рису).
    • Відпочинок: Вимкніть вогонь і дайте рису постояти з закритою кришкою 5-10 хвилин.
    • Розпушування: Обережно розпушіть рис виделкою.

Поради:

  • Не перемішуйте рис під час варіння, щоб він не став липким.
  • Використовуйте товстостінну каструлю: Вона допоможе рівномірно розподілити тепло і запобіжить пригоранню рису.

Готуємо кіноко-гохан:

  • У товстостінній глибокій пательні нагрійте гірчичну олію.
  • Лимони наріжне тонкими кружальцями. Обсмажте до золотитого кольору в олії. Витягніть і викладіть на серветку, щоб прибрати зайвий жир.
  • Часник та цибулю нарізати кубиком, гриби нарізати невеликими скибочками. Часник та цибулю обсмажити в олії, додати вершкове масло, довести до золотистого кольору і потім додати гриби і відварений рис.
  • Долити бульйон, додати спеції і готувати на повільному вогні 40 хвилин (до готовності грибів).

Порада: якщо у вас замість лісових грибів шампіньйони або гливи, час приготування Кіноко-гохан можна скоротити вдвічі.

Подавати страву гарячою прикрасивши її зеленню селери та кружальцями смажених лимонів.
А наші кулінарні подорожі з смачною і корисною їжею продовжуються. З ТМ “Еколія” ви можете бути впевнені, що страви з усіх куточків світу з нашою продукцією найвищого гатунку, зроблені з любов’ю і повагою до продукту і споживача зроблять вашу їжу незабутньою в кожній ложці, в кожному шматочку, в кожному ковтку. Готуйте і подорожуйте з нами.

Опублікувати коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.