• Потрібна допомога? Дзвоніть: +380636910227

Моркв’яні булочки: смак осіннього затишку

Якщо ви ще ніколи не випікали хліб, але давно мріяли, саме час почати з цього простого, ароматного і яскравого рецепту. А полегшіть вам задачу покрокові і точні наші рецепти і, звісно ж, якісна, виготовлені з любов’ю і повагою до наших клієнтів і до продукту кокосова олія ТМ Еколія і кокосове борошно. Історія випікання хліба –…

Салат інжир “Осінній Ренесанс”

“Це прекрасний та вишуканий салат, який чудово поєднує в собі солодкість, солоність та гірчинку!” Твій салат — це справжній “Осінній Ренесанс” смаку, який поєднує в собі елементи давніх цивілізацій та сучасного кулінарного мистецтва. Хоча сам рецепт є новітнім, його інгредієнти мають глибоке та захоплююче історичне коріння. 1. Інжир: Плід, старіший за історію (Ficus carica) Саме…

Безглютеновий кіш з лососем і шпинатом: Пиріг для комісара Мегре

Кіш (фр. quiche) – це відкритий солоний пиріг із пісочного тіста з начинкою, залитою сумішшю яєць, вершків або молока та сиру. Його історія починається у середньовічній провінції Лотарингія на північному сході Франції і сьогодні це король пирогів на вітринах знаменитих кондитерських. Оригінальний і найвідоміший варіант, Кіш Лорен (Quiche Lorraine), ймовірно, з’явився близько XVI століття. Цікаво,…

Баскський чизкейк: Безглютеновий рецепт

Баскський чизкейк десерт б’є рекорди по продажах у кав’ярнях Європі. Але ви з нашою допомогою і з використанням кокосового борошна від ТМ Еколія зможете виготовити неймовірно легкий і до того ж, безглютеновий баскський чизкей. Баскський чизкейк (або Tarta de Queso Vasco) має відносно коротку, але яскраву історію, яка повністю пов’язана з одним конкретним рестораном і…

Паштет з квасолі та грибів з олією волоських горіхів

Паштет з квасолі і грибів – приготуйте за нашим рецептом і переконайтеся, що пісні страви на Поділлі були не менш ситними і смачними, ніж скоромні. Поєднання червоної квасолі, грибів з розкішним смаком горіхової олії неперевершено “звучить” і тішить. Тепла і ароматна закуска або намазка. Зануртеся в атмосферу Західного Поділля, де густі ліси дарують щедрі врожаї…

Малай з вишнями та олією конопель

Малай з вишнями – пиріг з Півдня Поділля, де перетнулися гастрономічні традиції українців, болгар, молдаван і гагаузів. Традиційна випічка – на свята солодкий, на щодень, як хліб, пісний і прісний. Випікається з кукурудзяного борошна з додаванням конопляної олії. Символ сонця і гостинності. Уявіть собі теплий літній вечір на Поділлі. Повітря наповнене ароматами трав, а з…

Тар-тар з лосося та авокадо з олією насіння конопель

В історії страв вважається, що завдячуємо ми назві “тар-тар” одноіменному народу “татари”, які клали шматки м’яса під сідла своїх коней, щоб воно розм’якшувалося і солилося в, вибачте, солі від кінського поту, в дорозі. Після чого вживали його в їжу в сирому вигляді ( і виживали ж!) Ця історія, ймовірно, є більше міфом, ніж історичним фактом,…

Каша «Зозуля» в полуниці на фундуковому молоці

Каша «Зозуля» – це не просто страва, це справжня перлина подільської кухні, яка внесена до переліку страв, що є нематеріальною культурною спадщиною Вінниччини. Подали цю страву з ініціативи від села Дашківці Якушинецької громади. Назва страви – “Зозуля” через її крапчасту структуру, які надає каші мак. Історично каша “Зозуля” готувалася на молоці, часто з додаванням вершкового…

Кіпрський сніданок: Халумі

Смачні мандрівки привели сьогодні нас до острова Кіпр. Такого ж давнього, як і українські поселення часів Трипілля. Молочні продукти, а серед них – легенда Кіпру – сир халумі є візитівкою острова. Тому сьогодні у нас кіпріотський сніданок зі смаженим сиром халумі, лососем і виноградом, полуницею і жменькою салату. Мандрівка крізь століття з Кіпру разом з…

Кокосова паста: як вживати, чим корисна і з чим поєднувати

Кокосова паста — продукт, який не часто зустрінеш у холодильнику пересічного споживача. Та дарма. Її смак, користь і кулінарна універсальність здатні не лише урізноманітнити щоденний раціон, а й дати відчутну користь для здоров’я. У цій статті розповімо, навіщо потрібна кокосова паста, з чим її їдять, як нею правильно користуватися, скільки можна споживати на день і…